Zomeravondlogje (met rekensom)

Ik heb vanavond gezwommen in een hypermodern opblaaszwembad van 55 euro met een watercapaciteit van 3500 liter. Mijn neefje van 10 (Yordi, rotnou'sopmetdiebal)stond me in het midden uit te dagen, wetend dat ik geen zwembroek aan had. Hij heeft duidelijk nooit van de boekhoudcommando's gehoord.

Plons dus. En blubblubblub Yordi. Dat zal 'm leren. Mack (de echte) hielp ook mee en viel het zwembad aan. En, echt waar, daar raak je als omstander toch van in een lichte paniek als je ziet hoe dat bakbeest grauwend op dat zwembad af komt stormen, onderwijl zijn tanden zettend in de opblaasbare bovenring van het zwembad.
Dat ging maar net goed. Voor mijn zwager en ik was dit aanleiding om eens te berekenen hoe hoog het water in z'n tuin zou staan, aannemende dat het niet de grond in zou wegzakken, als al dat water uit het bad zou lopen. Wij kwamen op drie centimeter, aan u de vraag te berekenen hoeveel vierkante meter de tuin is.

Mijn zwager moet ik nog bedanken voor het lenen van een droge onderbroek, alhoewel ik er daarnet heel ondankbaar een flinke wind in heb gelaten. Maar hij heeft toch geen internet, dus ik kan dat rustig zeggen hier.

P.S. ik zag uit mijn ooghoeken dat er iemand stond te filmen toen ik met Yordi in gevecht was, dus misschien als wraak voor de vorige log staat dit filmpje hier binnenkort. Maar ik denk het niet, wij snappen allemaal niets van internettechniek namelijk.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

15 gedachten over “Zomeravondlogje (met rekensom)”

 1. PS mack, het is VEEL te warm om te gaan rekenen hoor. Kun je de uitslag al publiceren? Ik BRAND namelijk van nieuwsgierigheid. En da’s niet best met die warmte. 😉

  Like

 2. inhoud = 3500 liter = 3500 dm3 = 3,5 m3
  hoogte = 3 cm = 0,03 m
  oppervlakte = inhoud/hoogte = 3,5 / 0,03 = 116,67 m2
  aardig tuintje
  aardige waterrekening

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.