Gras

Vandaag heb ik samen met Harrie (die staat naast mij op de clubkampioenfoto een paar logjes geleden) de tuin gedaan. Twee weken geleden heb ik graszaad gezaaid, (gewoon op het gras geflikkerd, maar dat schijnt zaaien te heten) en inmiddels is het resultaat zichtbaar. De kale plekken zijn behoorlijk goed bijgetrokken en na een keertje goed maaien was ik apetrots op mijn twee grasveldjes. (samen 12 vierkante meter)
Zo trots dat ik vanaf nu eigenlijk alleen nog maar over gras kan praten. Derhalve ben ik op zoek naar het telefoonnummer van de grasmatverzorger van Manchester United om hem nog een paar nuttige tips te geven.
Mack (de echte) interesseert het allemaal geen zak en zeikt nog steeds over mijn gras heen. En het vrouwtje geeft hem rustig een groot bot dat hij op het gras gaat staan opkluiven. Liggend op zijn voorpoten en staand op zijn achterpoten met welke hij zich stevig afzet in m'n gras om een betere grip op het bot te krijgen.
En ik zie hem het gras kapot trekken…En ik mag er niks van zeggen van het vrouwtje.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Gras”

 1. Het is zo jammer dat hij zelfs in deze log alleen maar lult over dat stomme k**gras, want wat hij vergeet te vertellen is dat de tuin nu onkruidvrij is, mn potten weer in bloei staan en ons nieuwe tuinstel (gekregen met trouwen) gezellig staat te zijn.. Heerlijk!! En dan zulke weersvoorspellingen hebben voor het weekend!!
  Morgen krijg ik mijn neefje Dan, om op te passen. Nu heb ik vroeger erg veel opgepast op mijn andere neefje (die inmiddels 10 is) dus ik heb er zin in. Ik denk dat mack vlucht…. Naar de boekhoudcommando’s ofzo.

  Like

 2. Neee, Mack: koninginnedag betekent groot inslaan voor de baby: speelgoed, boekjes, kleertjes, maxicosi, enz.
  (o nee, ik vergeet dat het de eerste is. Dan denk je nog dat alles nieuw moet zijn.)

  Like

 3. Het kan dan wel de eerste zijn maar de maxicosi, het campingbedje, badje, wipstoel en het ledikantje zijn allemaal 2e hands hoor. En de rest is nieuw omdat we dat gewoon krijgen van familie…. (Commode, kast, box, kinderwagen, box, kinderstoel ed)
  Wij geven niet zo om nieuwe dingen. Tis leuk dat je het krijgt maar 2e hands is net zo goed….
  Je moet ons iets hoger inschatten marina!!

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: