Zware Spit

Beste Loggers,

Mijn eerste verhaaltje, ik voel mij zeer vereerd. De reden waarom is dan wel minder, Mack ligt plat en het ziet er niet naar uit dat het snel beter gaat worden.
Een week getrouwd en hij flikt me dit. Vier jaar bij mekaar en nooooooit ziek he… Voelen jullie 'm??
En Mack zou Mack niet zijn als hij het stilletjes zou doen. Nee, hij heeft 4 uur op de grond gelegen op zijn werk, er is daar een huisarts gekomen en vanuit zijn werk zijn ze mij op komen halen. Het was allemaal wat.
We zijn nu 3 dagen verder en ja, iets beter gaat het wel maar veel slechter kon het ook niet. Volgens de huisarts is het zware spit en gaat dit met rust (en pijnstillers en spierverslappers) over.
Of Mack de humor er niet van inziet?
Donderdagnacht moest hij naar de wc om 4 uur, en dan loop ik voor hem uit en steunt hij op mn schouders. Toen we terug liepen naar de slaapkamer hoorde ik achter mij:" 's Nachts na tweeën" zingen…
En ook houdt hij nu nog vol maandag gewoon weer te kunnen werken, met een stalen gezicht.
Je hebt als "niet-zieke" ook wel een machtspositie want elke keer als hij probeert op te staan en het dus uitkermt van de pijn, zegt hij steeds "sorry". Heerlijk!!!
Aandacht is ook een sterk punt. Zit ik eindelijk even rustig, bel ik m'n zus even. Even bijkletsen (zij moet over 2 weken bevallen). Tijdens het telefoongesprek komt er beweging op de bank. Mack ging proberen van de bank af te komen. Ik zit lekker te kletsen en gewoon te kijken hoe mijn poepie het ging doen. Maar uiteindelijk lag hij dus op de grond…. Dus ik praat lekker verder en zeg tegen m'n zus: "Mack ligt nu op de grond", waarna ik vraag aan Mack wat hij daar doet. (Hij kon me bijna niet verstaan want ik kwam niet meer bij) Hij wilde een paracetamol, waarop ik reageer: "Die liggen daar niet hoor".
Dus zelfs een telefoongesprek word mij niet gegund.
Al met al kunnen we nog lachen en Mack is een makkelijke zieke gelukkig.
Hij hoopt snel weer iets te kunnen loggen maar aangezien zitten niet mag zal dat nog even duren denk ik. (als het aan hem ligt niet trouwens)
Nou, dit was het verhaal van de zieke Mack. Nu zijn jullie ook weer bij.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

24 gedachten over “Zware Spit”

 1. Ik heb meelij met jullie allebei, echt waar. Die Mack is dus mooi een kat in de zak, he. Zodra hij getrouwd is denkt ie dat ie zijn best niet meer hoeft te doen en laat ie zich gaan. Slap, hoor …

  Wens je hem veel beterschap van me?

  Like

 2. Je kan bij wijze van voorzorg natuurlijk alvast een doosje paracetamol her en der over de vloer verspreiden 😀
  Sterke ermee

  (Mack ook trouwens +beterschap)

  Like

 3. Spit dat is niet mis, iedere beweging is er een met veel pijn. Dus als ik het goed begrijp kun jij nu ‘het billetjes afvegen’ vast oefenen op Mack 😕

  Like

 4. Veel beterschap gewenst voor Mack, en ik weet dat dit niet netjes is, maar ik heb heel hard moeten lachen om Mack die de paracetamol onder de bank zocht. 😀

  Like

 5. Dank je wel voor het geweldige verhaal over de zieke Mack, ik zie het helemaal voor me en moet er zeer om lachen.
  Dat zou Mack zo gewild hebben 😉
  Houdt ‘de echte’ zich nu een beetje rustig ’s nachts?
  Ik hoop het maar voor je, groeten en sterkte!

  Like

 6. Mwoach, VROUW van mack, de vorige keer heeft hij de bank, het dekbed en de vloer onder gekotst, volgens uw zeggen.

  Dan valt het nu nog mee, qua opruimen.

  Behalve dat je nu je man van de vloer moet vegen, maar dit even terzijde.

  Nogmaals sterkte met die boekhoud commando.

  Like

 7. Een paar spierverslappers, biertje om het weg te spoelen (ja, ik weet ook wel dat dat volgens de verpakking niet mag) en je merkt er niks meer van…

  Like

 8. Vrouwtje van Mack, ik voel dat je op een of andere manier misbruik kunt maken van deze situatie, maar hoe dat zie ik nog niet voor me. Nou ja, misschien een stofdoek aan z’n knieen vastknopen. Kan hij een beetje onder de bijzettafeltjes schoffelen.
  (wittebroodsweken: puh!)
  Toch veel sterkte. Arme Mack!

  Like

 9. Ja Marina, jij snapt m. Toen hij op de grond lag kwamen m’n zus en ik al op het briljante idee dat hij de kamer even doormoest. Hij had het dekbed ook meegetrokken dus zo kon hij de vloer ff vegen….

  Like

 10. *Peng, dat was ook de bedoeling hoor…. We kunnen er moeilijk om gaan huilen…
  * Pauline, dat verhaal over Mack om 4 uur ’s nachts naar de wc brengen: Om 3 uur liep ik met de echte Mack buiten.. Maar ik mag niet klagen, de laatste 2 nachten heeft hij door geslapen..
  * Jeetje Eduardo, wat heb jij een goed geheugen!!
  * Captain Iglo, Mack drinkt gewoon nog zn 1biertje hoor. Het ergste wat er kan gebeuren is dat hij wat suffer wordt, en dat is nooit erg.

  Like

 11. Ben op zondagmiddag op ziekenbezoek geweest.
  Heb Mack even buiten uitgelaten. Voetje voor voetje, dat wel, maar ik zag Mack opfleuren. Toen weer naar binnen, alwaar Mack weer in zijn mand (op de bank) ging liggen.
  Op een gegeven ogenblik wilde Mack overeind komen.
  Met heel veel ohohoho’s en ahahahahah’s is het hem gelukt. Maar er is geen beter veraam als leedvermaak.
  IK HEB IN TIJDEN NIET MEER ZO GELACHEN!!!
  De tranen liepen van m’n wangen.

  Like

 12. Arme Mack .. wordt ie nog uitgelachen door zijn vrouw en schoonvader ook ..

  Vrouwtje, krijgen we nu dagelijks een update over Macks toestand? Ik vind dat je het heel leuk en vermakelijk doet.

  Like

 13. Bied ik heel vriendelijk aan te helpen indien nodig (boodschappen, poetsen, koken etc). Bellen ze me vanavond op of ik een zak friet voor ze wil gaan halen…. Ach ja ik woon er maar 3 kwartier rijden vandaan 😕

  Like

 14. Ik sluit me aan bij Von, op deze manier, kan Mack rustig uitzieken en missen we niks.
  Nu alleen nog de hele nacht doorslapen Macks,
  of een urinaal (laten) halen bij de thuiszorg, nou ja voor de echte gaat dat niet op natuurlijk 8)

  Like

 15. Vanmorgen lag hij te kreunen in bed en riep: Pak even mn goeie kleren want zo kan ik niet naar mn werk…. Verder wordt hij er nogal winderig van, wat weer een reden tot lachen is.
  Hij is nu superzielig want vandaag moet ik werken. Vanmorgen komt onze schoonmaakster maar vanmiddag ligt hij alleen.
  Ik zal ‘m wel weer op de grond aantreffen vanmiddag…
  Leuk dat jullie allemaal zo meeleven en LiZ?? ZWAK HOOR!!! Nu heb ik maar friet gebakken…

  Like

 16. Wat nou zwak?!?!?!? Als het aan jullie ligt, eten jullie hele dagen friet en shoarma! Vandaag werden LiZ en ik overspoeld met smsjes of we niet ff shoarma kwamen langsbrengen. En dat terwijl we heerlijk uitgebreid aan ’t uiteten waren…. Om ze nog een beetje tegemoet te komen zijn we toch maar ff langsgegaan. Nou, ik moet zeggen dat het best wel meeviel hoor, Mack was Mack aan het uitlaten en liep er net zo bij als toen ‘ie nog bij de commando’s zat. Ok, een beetje gekreun en gesteun maar voor de rest merk je nix aan hem….. 😀

  Like

 17. Veel beterschap gewenst voor Mack, en ik weet dat dit niet netjes is, maar ik heb heel hard moeten lachen om Mack die de paracetamol onder de bank zocht.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.