Astrid

Sommigen hebben wel gezien dat ik wel eens een verhaaltje schrijf voor Bicat.
Mijn eerste verhaal ging over Astrid die bij me in de klas zat.
Nou is het verhaal grotendeels verzonnen maar Astrid bestond echt.

Afgelopen zaterdag zit ik op een verjaardag en daar zitten mensen die de ouders van Astrid bleken te zijn. Ze hadden foto’s bij zich, waarop Astrid met haar pasgeboren zoontje stond. Astrid woont in Amerika (natuurlijk, avontuurlijk typje) en is inmiddels getrouwd.
Later in de auto vertelde ik m’n vriendin pas dat dat Astrid uit m’n verhaal was. (Ik ken mijn vriendin langer dan vandaag, ze zegt rustig dat ik heel toevallig een leuk verhaaltje over Astrid had geschreven en of ze de url wilden hebben en dat soort gein.)

Maar goed. Is zoiets gewoon stom toeval of is Bicat toch een duister fenomeen vol mentale valkuilen waar realiteit en fictie dicht langs elkaar lopen?

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “Astrid”

  1. Dat is nou precies waarom ik daar weleens een verhaaltje drop. Niemand zal ooit weten wat realiteit of fictie is, alleen ik zelf. Ik weet wel dat ik geen enkel verhaaltje had kunnen schrijven zonder dat er realiteit bij betrokken was geweest.
    (Het is wel moeilijk om hier na alles een beetje serieus te reageren. Het gaat redelijk volgens mij)

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: