Waarom Ajax dit seizoen kampioen werd.

Ik heb een talent voor autorijden. Vind ik zelf dan. De twee redenen die ik daarvoor kan aanvoeren is dat ik sinds ik mijn rijbewijs heb gehaald nooit tegen een andere verkeersdeelnemer ben aangebotst en dat ik uit een familie kom waar iedereen in één keer slaagt voor z'n rijbewijs.
(klinkt leuk, je hebt er verder niks aan)
Maar aan de andere kant heb ik totaal geen richtingsgevoel en geen gelukkig beslissingsvermogen.
Woensdag nog, ik hoor op de radio dat er een file stond op de A28 van twee kilometer voor Strandnulde. Maakt mij niet uit, ik ga er dan een afslagje eerder wel af en rij binnendoor. Maar zodra ik de snelweg opkom staat het al muurvast. En met muurvast bedoel ik niet een leuk hollands muurtje, nee, meer Chinese-muurvast. Ze hadden de snelweg afgesloten. Al 20 km vóór Strandnulde.
En ik dacht nog toen ik het op de radio hoorde, moet ik niet een andere route nemen? Ja. Had ik moeten doen. Normaal doe ik er een half uur over om op mijn werk te komen, ditmaal was het drie uur.

Dat bedoel ik dus met geen gelukkig beslissingsvermogen.
Maar omdat ik dat van mezelf weet, en ook mijn gebrek aan richtingsgevoel ken, blijf ik netjes in de file.
Dat had ik dus niet moeten doen.
Twee collega's (waaronder één vrouw nota bene) zijn uit de file gevlucht en hebben een alternatieve route genomen. En waren ongeveer anderhalf uur eerder op het werk.
En dan spring ik pas echt uit mijn vel. Want als ík dat had gedaan was ik nu nog aan het zwerven geweest, en was bovendien die file in no-time opgelost.
Dus beste lezers, jullie denken wel "Die Mack heeft alles mee." maar zo zie je maar, zelfs bij de besten gaat wel eens iets mis.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

11 gedachten over “Waarom Ajax dit seizoen kampioen werd.”

 1. Interessante kwalificatie daar in Monaco. Trulli zal wel trillen van opwinding na zijn eerste pole. Blijft dat record van Nigel Mansell, de eerste vijf GP’s van het seizoen winnen, gewoon staan? Schumacher heeft drie man voor zich en dat is in Monaco geen feest. Wat gaat hij er nu van maken? Wat gaat Trulli doen?
  Eigenlijk is Monaco eerst dragracen en daarna een schaakspel. Bij de start als een kanonskogel wegschieten. Daarna anderhalf uur lang opperste concentratie bij 200 kilometer per uur en de vangrail op minder dan 50 centimeter naast je.
  Ik heb eens 90 gereden in die tunnel in Monaco en toen had ik heel wat aan mijn hoofd. Onder andere een gillende vrouw op de passagiersplaats. Ik geloof dat de topsnelheid in de tunnel ligt op 290. Maar goed, in Formule 1 heb je geen passagiersplaats.
  Jammer dat ik alleen de start kan zien en hooguit het eerste half uur van de race.

  Like

 2. Zeker interessant ja.
  Jammer dat Sato het een beetje verprutste. Die had ik graag vooraan willen zien. Verder hoop ik dat Button en Trulli goed voor de dag komen en dan Mclaren weer eens iets fatsoenlijks laat zien.
  Een een drupje regen zou ik helemaal niet erg vinden.

  Like

 3. Heren Mack en Kiers, dankzij u ga ik dat gedoe met snelle auto’s bekijken. Met anderen ogen. Eerder keek ik ook hoor. Maar nu kijk ik anders. Dankzij jullie. Maar dat had ik al gezegd.
  Maar toch.

  Like

 4. Op mijn log reageerde iemand die een verband zag tussen sex en autorijden. Zolang je aan sex dacht was je afgeleid en dus geen goede chauffeur.
  Ik vond het zelf een twijfelachtige theorie. Maar maakte wel duidelijk waar al die agressie en testosteron in het verkeer vandaan komt ..

  Like

 5. Ik ben ook benieuwd morgen. Dat 290 door de tunnel rijden is geen vergelijk, want als zij de auto beschadigen hoeven ze het niet zelf te betalen. Duuhh….
  Auto’s en autorijden zit in mijn genen. Het maakt niet uit wat voor auto of hoever. En ik ben nooit agressief in het verkeer.
  Het enige testosterondingetje wat ik wel eens wil doen is een stoplichtsprintje.
  😛

  Like

 6. Lennard, Schumacher doet het niet alleen. Er werken 500 mensen bij het Ferrari team en Ross Brawn is daar 1 van. Als Schumacher wint ,mag je spreken van een teamoverwinning.
  Voor serieuze F1 informatie:
  http://www.sbsonline.nl/index.php?site=f1home
  Geplaatst: 22-05-2004 (17:16)
  Schumacher hoopt op winnende strategie
  Ross Brawn wacht een zware klus. De strateeg van Ferrari moet Michael Schumacher de zege bezorgen. De Duitser start de Grand Prix van Monaco vanaf de vierde plaats.
  “Natuurlijk ga ik proberen te winnen”, zei Schumacher na afloop van de kwalificatie. De Duitser hoefde voor het eerst in tijden niet naar de persconferentie die door de top-drie gehouden wordt.
  “We hebben het meesterbrein op het gebied van strategie in huis in de persoon van Ross en we hopen maar dat hij iets verzint. Monaco is een lange race, maar we starten zoals altijd en zien wel wat er gebeurt.”

  Like

 7. Zeker een leuke race. Met wel een beetje dubieuze manier van uitvallen voor Schumacher maar maakt volgens Trulli had het niet uitgemaakt. I was in control. En daar hou ik wel van. En Alonso was echt zuid-europees heet gebakerd daar hou ik ook wel van. Ik zou alleen wel weer wat meer tegenstand van Mclaren willen zien.
  En nou ik toch aan het wensen ben: Tom Coronel kan ook vervangen worden.

  Like

 8. GP in de herhaling gezien en inderdaad, wat een vreemde incidenten. Bijna schandalig dat BAR Sato laat starten met zo’n auto, aldus Coulthard. En de beide Schumachers die er HELEMAAL naast zitten.
  Tom Coronel is een blaataap. Bij RTL zaten een keer lammers en Coronel in de studio voor commentaar. daar waar Lammers zuivere informatie geeft en een aanvulling is, zit Coronel blaataperig stoer te doen. een verschrikkelijk mannetje moet het zijn.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.