Wij zijn geslaagd

We hebben trouwens een geslaagde in het gezin. Hans is voor zijn Mavo-examen geslaagd, tegen elke verwachting in. Hij stond geen onvoldoende maar hij had ook geen spilruimte. Hij stond een zeven voor maatschappijleer, en dat was dan het compensatiepunt, waarmee hij dus ook een vijf kon staan. En er zou één onvoldoende worden weggestreept vanwege Corona.

Maar hij kwam thuis met verhalen dat hij economie en Engels had verprutst, en de andere vakken gingen wel, maar als je doorvroeg bleek hij hele opgaven te hebben overgeslagen. Wij, en hij waren ervan overtuigd dat hij gezakt zou zijn. De hoop was, niet als een baksteen, dus dat er nog een herexamen in zou zitten. Of twee. Op de bewuste dag van de uitslag ging ik naar mijn werk. Ik zou wel horen voor welk vak hij een her zou hebben. Ondertussen begon het op FB geslaagden te regenen. Ook leerlingen van wie we dachten dat ze solidair met Hans gezakt zouden zijn. En toen werd ik nerveus. Ik hield steeds mijn app in de gaten. Het deed me denken aan de wedstrijd De Graafschap-Ajax, toen PSV op de laatste dag kampioen werd. Toen durfde ik niet te ademen. Mijn nervositeit leek daarop.

Ik keek steeds op mijn app, totdat hij belde. Ik ben geslaagd zonder onvoldoendes! Ik was opgelucht en verbaasd. Hoe dat nu toch kon. Ik feliciteerde hem met ons behaalde diploma (wij zijn zwanger, wij halen een diploma) en belde daarna Linda. Die had een zenuwinzinking. Ze huilde. Om die eikel die ons allemaal gefopt heeft. Het waren allemaal zessen, op twee zevens na, maar daar deed hij geen centraal examen in. Die stonden al vast. Wiskunde was zijn beste vak. Een 6.3. Ik adviseerde hem nooit meer over zijn cijferlijst te beginnen, maar te zeggen: wiskunde was mijn beste vak!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “Wij zijn geslaagd”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: