Inzicht

Ik was verzocht om vandaag en morgen vrij te houden om te helpen met het plaatsen van een schutting bij mijn broer. Hij woont in dezelfde straat als ik. Zijn buurman, aan de andere kant van de schutting hielp ook mee. Mijn broer is erg handig, zijn buurman is van een nog hoger niveau. Beide mannen zijn ook erg perfectionistisch. Veel te perfectionistisch wat mij betreft. Ik heb eergisteren nog onze salontafel geschilderd. Met muurverf uiteraard weer, en in dezelfde kleur als hij al was, anders ga je zien dat ik niet goed geschilderd heb. Ik los mijn onhandigheid praktisch op. Nu staat er weer een fris wit tafeltje, en niemand kan zien hoe ik tegen alle regels van de schilderkunst ben ingegaan.

Afijn, beide mannen staan in een onbegrijpelijke taal met elkaar te keuvelen over electronica en bouwkunde, ik sla gelijk van binnen dood. De buurman had een dakkapel gezet en had ook een nieuwe badkamer geplaatst. Met een computergestuurde douche. Hij drukt dus op een knopje om te douchen, waar ik aan een kraan moet draaien. En hij kan praten tegen zijn badkamer. Hij zei: hee Siri, badkamer romantisch! En dan dimt het licht en komt er een geil kleurtje uit de lamp. En dat heb ik dus altijd gemist in mijn leven. Lijkt me enorm opwindend voor een vrouw als haar man tijdens een intiem moment ineens tegen de badkamer begint te commanderen. Ik ben tijdens zo’n gadgetwedstrijd altijd blij dat ik mijn eisen naar beneden kan bijstellen, je zult toch onhandig zijn en graag zo’n douche willen!

In elk geval, beide mannen zijn bezig om een oplossing te vinden voor een probleem met de schutting en vliegen dat op een ontzettend onhandige manier aan. Maar zij zijn handig, en ik niet, dus ik ben maar stil. Na twee minuten zeg ik toch maar hoe ik het zou doen, maar dat horen ze niet. Na vier minuten herhaal ik het, maar ze reageren niet. Na zes minuten zeg ik dat ik er klaar mee ben en dat ze nu moeten luisteren. Na acht minuten luisteren ze ook en doen het op mijn manier en na tien minuten is het gefixt. Ik mag dan niet handig zijn, maar inzicht jonguh!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

2 gedachten over “Inzicht”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: