Wat er mis is met Nederland.

Er was wat ophef over een verkeerd gekozen hashtag door een aantal bekende Nederlanders. Bekend betekent niet per se dat u of ik ze kennen, er zijn gewoon veel Nederlanders die ze kennen. En dat de bekende Nederlanders niet al te slim overkwamen doet er niet toe. Uiteindelijk was het heet opgediende soep.

Toch bracht het me weer bij een punt wat er mis is met Nederland afgezien van hoe Famke Louise kans zag bekende Nederlander te worden. Famke bedoelde het niet zoals ze zei, maar had gewoon haar zorgen over de economie. Echter, daar kwamen de hyena’s van Powned aan om Famke belachelijk te maken, want een journalistiek doel was er verder niet. Ze bleven haar hinderlijk volgen en bleven haar aanspreken en Famke gaf meermaals aan dat ze daar niet van gediend was. We maken er een groot punt van als jonge vrouwen worden lastiggevallen door jonge mannen tijdens het uitgaan, maar Powned denkt dit gewoon wel te mogen doen. Op het moment dat Famke het zat is en een duw uitdeelt, klinkt een verontwaardigd: “wil je me niet aanraken?” En precies dat is er mis met Nederland. Dat er mensen zijn die zich dingen permitteren die niet door de beugel kunnen en op het moment dat iemand zich verzet beroepen ze zich op de wet met een lafjes: wil je me niet aanraken?

Wat er moet gebeuren is dat je dat soort rioolratten een dreun moet geven dat hun verstandskiezen dertig seconden later nog natrillen. Dreunen moeten gelegaliseerd worden. Of in elk geval een verzachtende omstandigheid zijn. Of indien ze uitgedeeld worden aan rioolratten, beloond worden.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

5 gedachten over “Wat er mis is met Nederland.”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: