Aangenaam

Gisterenochtend heb ik 11 kilometer met de hond gelopen. Ik had er weer even zin in. ’s Avonds ging ik nog een stukje fietsen met mijn net geplakte achterband. Midden in het bos kreeg ik alweer een lekke band. Bij het plakken was ik vergeten het euvel te verwijderen, dan heeft het plakken niet zoveel zin. Dus ik liep nog eens vijf kilometer voordat ik bij een weg kwam waar Linda me kon oppikken. Vanmiddag liep ik 8 kilometer met de hond, en vanavond ging ik weer een stukje fietsen. Deels om te proberen of ik deze keer wel goed geplakt had, en deels om weer wat conditie op te bouwen voor badminton, dat aanstaande maandag weer van start gaat. En omdat ik een psychologische gewichtsgrens had overschreden. Ik was over de 100. Dat slaat helemaal nergens meer op.

Dan hebben we nog geluk dat het coronavirus heerst, anders had ik nog naar Frankrijk gemoeten ook met dit lijf. Maar je kunt ook zeggen dat deze gewichtstoename door corona komt. En het sluipt erin hoor, die toename, je hebt het niet in de gaten. Elke dag als ik voor de spiegel sta denk ik: nou, dat gaat nogal prima! Totdat ik me een keer een kwartslag draaide en mijn buikomvang zag. Dat zie je van de voorkant niet zeg!

Ik heb vaker van die grenzen gehad hoor. Ik weet nog dat ik op mijn 18e 78 kilo was. Toen ben ik jarenlang 83 geweest. Na mijn dertigste ging ik ineens naar 87, maar nog niet alarmerend, al kwam de 90 in zicht. Op een gegeven moment was ik 95, dat is nu zes jaar geleden. Toen stopte ik met roken en werd het 97. Zo kent u mij, als 97 kilo wegend. En nu dus ook als 100. Aangenaam. Ik hoop u maar kort te kennen.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

15 gedachten over “Aangenaam”

 1. Bij mij ging het net zo, schommel nu ook zo ronde de 100 en dat is veel maar als je ziet hoeveel moeite het kost om er een paar kilo af te krijgen en hoe snel het er weer aan zit dan begin ik daar ook weer niet aan. Laat maar schommelen.

  Like

 2. 100 kilo. En dat moeten je knieën allemaal dragen.
  Nu kun je nog die einden lopen. Over 10 jaar is het finito.
  Je moet ook niet proberen kilo’s af te vallen. Een pond per twee weken. Dat hou je veel beter vol. En is wel een kilo per maand. Maal 12.
  En dat zegt degene die 60 kilo weegt en geen gram aankomt. Iets met stofwisseling en zo.

  Like

  1. Ik zocht het op maar onder de 102 zit je al in een verhoogde risicogroep. Boven de 94 zit je al in de licht verhoogde risicogroep. –> anorexia nervosa.

   Like

  1. Nee hoor, 95 zou prima zijn. Dan heb ik licht overgewicht, wat geen probleem is omdat er ook superveel mensen met zwaar overgewicht rondlopen en oud worden. Je kunt je wel alles laten aanmeten. Ik deed op internet een testje van de Hartstichting en daar kwam uit dat ik verhoogd risico op hart en vaatziekten had, puur op basis van overgewicht dat toen nog maar 6 kilo was. Een paar jaar geleden deed ik mee aan een onderzoek, moest daarvoor naar het ziekenhuis, bloed prikken, vragen beantwoorden en ik meen ook een hartfilmpje, toen kwam er uit dat ik een laag risico op hart en vaatziekten liep. Uiteraard hou ik me aan die laatste vast.

   Like

 3. Goed dat je het in de gaten houdt, dan ben je al een heel eind 🙂
  ‘Gouden tips’ heb ik niet, ‘gezond snacken’ zeg ik hier vaak, en koop ondertussen weer gewoon (op verzoek) ‘ongezonde chocola’ ;-}

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: