De onafhankelijkheid uitroepen doet men als volgt.

Het is lang mijn streven geweest om dictator der Nederlanden te worden. Dat blijkt toch wat lastiger zijn dan ik altijd dacht. In de praktijk blijkt alleen de hond naar mijn commando’s te luisteren, en dan nog alleen als ze niet afgeleid wordt. Maar ik heb nu iets gedaan wat in de buurt komt. Ik heb de onafhankelijkheid van de Veluwe uitgeroepen. Voortaan zijn wij een eigen staat, met hoofdstad Apeldoorn. Liever had ik Vaassen gehad, maar dat gaf teveel gedoe en dat kan ik nu net niet gebruiken. Deze onafhankelijkheid is namelijk in stilte uitgeroepen, en het is ook niet de bedoeling dat de rest van Nederland er van weet, want dan ben ik bang dat er ingegrepen wordt. En de strijdkrachten hier zijn nog niet op orde.

Eigenlijk weten nog heel weinig mensen het. Misschien ben ik wel de enige. Maar het is beter zo. Laat die Almeerders maar denken dat ze ’s zomers in eigen land op vakantie zijn. En wat voor voordeel heeft het eigenlijk om het bekend te maken? Als we het zouden vertellen zouden de geldkranen dichtgedraaid worden en moesten we hier zelf gaan nadenken over hoe het hier moet reilen en zeilen. Nu doen we dat stiekem. Als een koekoeksjong dat gevoed wordt door andere vogels. De Veluwe dus. Eindelijk onafhankelijk.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

2 gedachten over “De onafhankelijkheid uitroepen doet men als volgt.”

  1. Ik ben zo onafhankelijk als wat, heb dus geen partner. Inkomstenbelasting betaal ik niet, maar NL regelt wel van alles voor me. Dus ik laat ze maar in die waan. Gaan ze me ook niet binnenvallen. Omgekeerd moet ik er niet aan denken om mee te praten bij de EU.

    Like

  2. Dat onafhankelijkheidsstreven. Ik kijk naar de Catalanen en denk, wat hebben ze nu gewonnen?
    Laat mij maar braaf burger zijn in een groter geheel. Voel me daar prima bij.
    Heb net het nieuwe boek van Tommy Wieringa besteld en ga dat geheel onafhankelijk de komende week lekker ’s avonds lezen.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: