Hoi!

Ik word natuurlijk wat ouder, en daarom kan ik eenvoudigweg worden weggezet als starre brompot, overigens geheel terecht want dat mensen wegzetten doe ik zelf ook, maar ik vind dat het nu echt de spuigaten uitloopt met het moderne Nederland. Als ik in de file sta dan hoor ik op radio 1: “er staat een file van 6 kilometer, het kost JE een kwartier.” Radio 1, ik noem het nog even.
’s Avonds op televisie, een nieuwsupdate van de NOS. “Hoi, dit is de NOS nieuwsupdate.” NOS het gezaghebbend instituut zegt “Hoi” tegen mij! Irritant. Maar het wordt nog erger. De ramp in Nepal is een ramp en het is terecht dat men een actie op touw zet. Hopelijk halen ze veel geld op. Maar dat men de bedragen van de giften die je kunt doen erbij vermeldt, dat gaat mij toch even iets te ver. € 35,- en € 100,- Hef dan gelijk belasting! Van mij hoeft echt niet iedere jongen z’n scheiding links te dragen en bij de padvinders strijdliederen te zingen, en iedereen mag mij “jij-en en hoi-en” maar niet de NOS. Want misschien kijkt mijn moeder ook wel. Het duurt verdomme niet lang meer voor dat de Koning zijn troonrede met “hoi” begint.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

9 gedachten over “Hoi!”

  1. Ik heb begrepen dat dat aan de antiautoritaire opvoeding ligt, dus dan begrijp ik dat wel, maar ik sta er niet bij te jodelen, voor mij mogen de beleefdheidsvormen blijven.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.