Rot

Bij de ING werkt een meneer wiens salaris bevroren was en daardoor sinds 2009 nog maar 1,2 miljoen per jaar verdiende. Dat is natuurlijk geen houdbare situatie, maar ja, de ING kreeg staatssteun en zolang de staat de baas was werden er geen salarisverhogingen voor topbestuurders toegestaan. Dus werd het salaris voor iedereen bevroren zodat de staatslening kon worden afgelost. En nu, zes jaar later kon er dus weer een kleine verhoging vanaf. Echter, de topbestuurder is niet gauw tevreden en heeft nu bedongen dat hij 1,6 miljoen per jaar gaat verdienen. Ongetwijfeld is dat een vergoeding voor gederfde inkomsten tussen 2009 en 2014. En terecht! Wat denkt zo’n PvdA minister wel? Dat hij iets te zeggen heeft bij de bank? Hij mag de bank even te hulp schieten, maar de vooraf afgesproken jaarlijkse verhogingen gaan natuurlijk gewoon door. Rente er overheen zodat we uiteindelijk op 1.6 miljoen uitkomen om het leed van de afgelopen jaren te compenseren.

Van buiten een keurige heer, van binnen door en door rot.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

9 gedachten over “Rot”

 1. Ik zag laatst een uitzending van Joris Luyendijk over financiële instellingen. Onze democratie is een wassen neus, de banken maken de dienst uit. Ze zijn oppermachtig. En ze zorgen vooral goed voor zichzelf.
  Ik denk dat het een voorwaarde is in de top van zo’n instelling te zitten: door en door verrot zijn.

  Like

 2. In een TV-uitzending zag ik een headhunter (hoofdjager) die vond dat de Nederlandse bankiers zich met een fooi lieten afschepen en dat dat de reden was dan onze banken leeglopen en die van London groter worden.

  Dat laatste is het geval, maar heeft volgens mij meer met de financiele verstedelijking te maken. Men wil allemaal bij elkaar kruipen zoals het platteland leegloopt richting de grotere steden. Londen en Frankfurt hebben een grotere aantrekkingskracht en die doorbreek je niet met hogere salarissen.

  Luyendijk gaf overigens ook duidelijk aan dat de top van bankenwereld totaal niet begrepen heeft hoe ze de gewone wereld en hun eigen bankewereld in de ellende hebben gestort en dat ze dus ook niet snappen dat er een een gedragsverandering nodig is en het dus weer gewoon opnieuw begint.

  De medicijnenwereld is overigens nog zieker. Daar gaan de topsalarissen over de 100 miljoen. En dat moet verdient worden door een ziek patentensysteem, waardoor prijzen van medicijnen structureel te hoog worden gehouden en een groot deel van de wereld geen geld heeft om ze te kopen.

  Like

 3. Zo’n hoofdjager heeft er natuurlijk ook belang bij dat een Nederlandse bankier veel verdient, daarom laat hij zich ook wegrotten van binnen. Het is absoluut heel erg schadelijk voor Nederland als dat soort figuren hier blijven en ik juich het dan ook toe dat ze verdwijnen naar een land waar ze meer kunnen verdienen. Het liefst zou ik ook zien dat ze nooit meer terugkwamen.

  Like

 4. De wereld gaat aan geldzucht ten onder. Mijn verstand staat er bij stil. ‘Er is genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.’

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s