Weekdier

Your stats are booming! Looks like Mack is getting lots of traffic. A spike in your stats, your blog “Mack” appears to be getting more traffic than usual! Dat zijn prachtige berichten. Fijn dat er nog mensen zijn die lezen. Een klas vol, want het zijn er ongeveer 30 per dag. Alleen vandaag hebben die 30 gemiddeld 13 keer gekeken naar mijn weblog, en dat is wat meer dan normaal. Normaal kijkt men zes keer per dag. Waarom men vandaag twee keer zoveel keek wordt er niet bij verteld. Dat kan een computer ook niet registreren natuurlijk. Ik zelf ook niet, ik vind het alleen altijd een beetje “eng” dat ik na een openhartig logje ineens zoveel interesse krijg. Alsof iemand mij volgt van wie ik liever niet heb dat hij mijn verhalen leest. Ik zie ineens gezichten voor me van collega’s die graag openhartigheid van een ander horen zodat ze het tegen je kunnen gebruiken. Valse mensen.

Ik haat valse mensen, hetzij in de betekenis van gemeen, hetzij in de betekenis van onecht. Dat je niet het achterste van je tong laat zien is iets heel anders. Dat is immers alleen toegankelijk voor de huisarts en die heeft een beroepsgeheim. En in meer figuurlijke zin voor mensen die langzaam zijn doorgedrongen tot je vertrouwenspersonen. Als u terugdenkt aan een middelbareschoolklas, dan zaten daar een stuk of vier mensen in die grote gelijkenissen met een weekdier vertoonden. En ook die vier mensen per klas moeten brood verdienen en waren rond in het arbeidsproces. U komt ze dus ergens tegen, vroeg of laat. Deze mensen zijn alleen te bestrijden met eerlijkheid die uiteraard het langst duurt. Als hun valsheid geen grip krijgt dan zullen ze reageren als een demoon op wijwater.

Ik denk zelf dat het jarenlang volgen van een weblog een net zo’n goed beeld geeft van het diepste waarden van de schrijver dan wanneer je iemand echt kent. Natuurlijk weet je meer als je iemand echt kent, maar wie kan jarenlang vals acteren op een weblog zonder door de mand te vallen? Als ik leugens vertelde dan zou iemand dat op een gegeven moment opvallen. En natuurlijk vertel ik wel leugens, maar dan zodanig dat het direct opvalt.

Wat ik eigenlijk wil zeggen met dit logje? Dat ik best wel blij bent dat u af en toe naar mijn verhaal komt luisteren zonder dat ik me zorgen maak over de integriteit van degenen bij wie ik ook lees, of degenen die regelmatig reageren op openhartige manier. En als er soms een weekdier tussen zit, dan kan die mij niet vasthouden.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

21 gedachten over “Weekdier”

 1. Het is de diversiteit in je logonderwerpen. Waardoor je elke keer weer nieuwsgierig bent, wat je nu weer de moeite vindt om over te schrijven.
  Daarnaast spelen goed taalgebruik, weinig spelfouten en prettig lopende zinnen een rol.
  Het is daarnaast heel vaak humoristisch beschreven en je weet, humor is de smeerolie van een goed stukje.
  Waar je ook over schrijft, je gezin, het werk, je lichamelijke klachten, hé, hoe gaat het met de rug en die alternatieve methode uit Duitsland?, religie, politiek, je leest het met plezier.
  En lang niet altijd reageer ik. Maar ik klik wel elke dag even op Mack. (en sommige gelinkten).

  Like

 2. Zelf doe ik beter m’n best om mijn pseudoniem te bescheremen. Ik heb ook geen last van doorblatende collega’s of familie. Want volgens mij moet je het misschien wel buiten je blog zoeken. Denk aan iemand die je (indirect) ontmoet op facebook en verder gaat zoeken.

  Zelf heb ik een paar golven aan facebookbezoekers gehad. Omdat ik daar niet meer bij kan, kan ik niet zien wie vandaar naar m’n blog doorverwijzen. Zorgen maak ik me er niet om, omdat ze tot dusver altijd doorgeklikt hebben op pagina’s die in het geheel niet persoonlijk zijn.

  Mijn opdeling der mensheid is overigens minder scherp. Met zeker 90% van hen heb ik totaal geen problemen en schijnen oprechtheid, menselijkheid en bijvoorbeeld milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel te dragen. Bij de overige 10% is er iets aan de hand tot erg veel aan de hand. Die grenzen zijn erchter niet scherp en hangen sterk van het onderwerp en de situatie af. Vaak zijn ze (deels) cynisch geworden door negatieve ervaring. Enkele overduidelijke professionele knoeiers, gladjani en ronduit kl**tzakken doen toch ook af en toe iets gunstigs, al was het maar dat ze je alert houden.

  Like

 3. Huh? “die check ik altijd even nog een keer”? Ik ben eerlijk, transparant en recht door zee! Nou ja, ok, meestal dan hè, in ieder geval als het over auto’s gaat.
  Sinds er lezers zijn die hun RSS reader eens per kwartier (absurd, zeker weekdieren) laten kijken of er weer een nieuw logje on-line is kijken wij niet meer naar de stats.

  OT. Ik hoorde dat je rookt; dat vind ik nu weer echt min!

  Like

 4. Nou nee, ik vind rokers niet minder maar wel minder slim (enorm eufemisme). Van iemand zoals jij, die veel bezig is met zijn uiterlijk, met zijn tanende mannelijkheid en sex-appeal en de aftakeling die inzet als je de 40 bent gepasseerd zou ik verwachten alles te doen om gezond te blijven.

  Like

 5. Ik zag in de tv show een man die voor een tv programma allerlei onmogelijke dingen deed. Zeven dagen rennen in de woestijn, body building, tussen haaien zwemmen, een boeing landen, noem het maar op. Enorme conditie. Hij was 44. Ik zei tegen Linda: zie ik er ook zo oud uit?

  Like

 6. Met Fien ben ik het helemaal eens! Ohnee, laat ik niet beginnen met “eens’ zeggen, want ik lees hier tientallen zinnige reacties 🙂

  En wat de Stats betreft, er wàs ten tijde van je bezoekerspiek ook een stroomstoring in H’sum 😉 Dat biedt 2 (extra) mogelijkheden:
  a) Het Mediapark las ZO massaal je blog dat de stroom uitviel
  b) Voetbal viel ineens van de TV, dus héél Nederland RENDE naar zijn computer, en tikte mackwebber.wordpress
  Ja, of het zijn tòch je cleegaas, die het openhartig logje meelezen, maar ik denk eigenlijk van niet, de vaste lezers wilden waarschijnlijk weten hoe het er verder mee ging.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.