Vakantiehorror

Niemand had me al verwacht op kantoor vandaag, dus had ik deze week nog ongemerkt weg kunnen blijven. Maar als hoeder van de vakantie-en verzuimkaarten en geweten van het bedrijf zou dat niet van tevoren in me zijn opgekomen. Achteraf wel, maar achteraf kijk je een koe in haar kont. Ik vroeg een collega hoe zijn vakantie geweest was. “Kut”, zei hij luid en duidelijk. Nu bezigt hij vaak krachttermen dus heel veel indruk maakt dat niet gelijk, maar nadat hij het had toegelicht had ik toch enige medelijden met hem, hoewel ik weet dat dat in zijn geval absoluut niet nodig is, want hij heeft het veel beter dan hij beseft. Maar omdat hij het niet beseft vond ik het toch kortstondig rot voor hem.

Hij was met zijn vrouw en drie dochters drie weken naar Kroatië geweest, en afgezien van het weer was het hem daar zwaar tegengevallen. 1500 km aan één stuk gereden, uiterst onvriendelijke bevolking die klaar stond om je een poot uit te draaien, en de €3300,- die hij voor de stacaravan betaalde bleek wel erg netto. Voor veel dingen op de camping moest nog extra betaald worden en het zwembad ging tussen de middag, op het heetst van de dag, twee uur dicht. Een ijsje op de camping kostte 4 euro, terwijl hij verwachtte dat het in Kroatië stukken goedkoper zou zijn. Zijn vrouw had in haar onbenulligheid al hun paspoorten laten innemen door de campingleiding, iets waar hij pas achter kwam op een uitstapje naar Italië. Met veel stennis en gebluf dat hij advocaat was heeft hij ze teruggekregen.

Maar wat het meest zijn vakantie had verpest was de onophoudelijke ruzie tussen zijn puberdochters. Hij heeft ze uit elkaar getrokken, witheet toegesproken en uitgelegd dat hij het hele jaar keihard werkte omdat hij twee dingen belangrijk vindt: vakantie en goed eten. Dus geen vlees van de supermarkt maar van de slager. En nu hadden zijn dochters zijn vakantie verpest. Dochters een week huisarrest, en er gebeuren geen leuke dingen meer tot aan de wintersport. Dan kijkt hij hoe het gaat en als ze zich dan nog niet gedragen gaat hij volgend jaar alleen met vrouw en jongste dochter op vakantie en de oudste twee mogen dan op kamp.

Dus nu was hij niet uitgerust en gelijk was hij weer razend druk. Buiten de € 3300 stageld heeft hij in drie weken nog € 4400 uitgegeven. € 7700 naar de kloten. U hoeft dus niet over zijn financiële situatie in te zitten, hoewel hij de eerste is die bij me aan de telefoon hangt als het salaris een dag later is. Om vijf uur was hij weg, want zijn vrouw belde dat hij thuis moest komen. Hij is een doodgoeie vent, snapt alleen helemaal niks van het echte leven.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

16 gedachten over “Vakantiehorror”

 1. Je arme collega…
  Nu zou ik me zelf meer ergeren aan onvriendelijke bevolking en pootuitdraaiers, en ik kan me voorstellen dat puberdochters zulke ergernis vertalen naar ruziemaken. Die voelen ook wel dat de vakantie niet lekker loopt en gaan dan onderling stoomafblazen in ruzie.
  Ik hoop in elk geval dat je collega voortaan een andere vakantiebestemming zoekt, gewoon Belgie, Engeland of Duitsland. Voor die paar centen meer (??) kom je daar (naar mijn ervaring dan) vrijwel alleen vriendelijke mensen tegen en dat scheelt een hoop..

  Like

 2. Ik ken het land en onvriendelijkheid hebben ze daar van kleins af geleerd, dus vertel mij niets. Maar ik dacht dat het na de veranderingen daar beter was geworden. Dat zal ook ongetwijfeld, maar de oude garde kan niet meer veranderen. Toch vind ik je collega een zeurpiet, sorry. Hij had eea wel vangevoren uit kunnen zoeken. En pubers moeten niet met hun ouders mee op vakantie.

  Like

 3. Zelf ga ik naar kleine hotelletjes en weet ik naderhand exact wat ik waaraan heb uitgegeven. Ik denk dat je collega iets meer dan eerlijk is over de totale kosten. Als ze thuis waren gebleven hadden ze immers ook kosten voor eten en drinken gehad en volgens mij heeft hij dat niet in mindering gebracht.

  Omgekeerd zijn er erg veel vakantiegangers die alleen de catalogusprijs hanteren en niet meerekenen dat ze daar een auto huren, een museum in gaan, of in duurdere restaurants eten. Het is ook zeer gebruikelijk om de extra kosten van de heen en terugreis niet mee te rekenen. Een beetje auto kost 50 cent per kilometer. 3000 km komt dan op 1500 euro. Een bedrag waar ik 22 dagen van op hotelvakantie ga inclussief alle kosten voor voedsel, drank, de afschrijving van m’n fiets en wat treinkaartjes.

  Like

 4. Vind je het woord ‘horror’ niet lichtelijk overdreven als benaming voor wat luxe – probleemjes van zo’n over het paard getilde gast met zijn dito familie? Janken als je 7700 euro kunt en wilt uitgeven voor zoiets als vakantie. Typische welvaartstreurigheid waar ik hard om moet lachen, hoor!

  Like

 5. 7700 euro?????? En dat voor een land waar ik persoonlijk nog niet dood gevonden wil worden. Wat Mellody zegt, voor dat geld kun je met gemak door Amerika toeren, wat mij honderd keer meer aanspreekt dan een caravan in Kroatië….

  Like

 6. Ik was flauwgevallen na het lezen van dit verhaal en kom nu pas weer bij.. Van dat -bruto- bedrag leef ik ruim een half jaar. Uiteraard kun je daar nooit van op vakantie 😉

  Like

 7. Felicita, dat weet ik. Daarom zeg ik ook tegen hem dat jij zich dood moet schamen. Vorige week kwam hij vragen of zijn declaratie al was overgemaakt. Het is hier geld, geld, en nog eens geld. Ze hebben het in overvloed maar zijn nooit tevreden.

  Like

 8. Oei; en nu moet ik me ook nog dood schamen. Hopelijk geen Freudiaanse verspreking *knipoog*. Ik zeg maar knipoog want je smileys zijn dronken.

  Bijdeweg; wel een realitycheck net. Die leeftijd van Tammar! Dat betekent dat ik -samen met Laurent(?)- al minstens 6 jaar virtueel bij je op bezoek kom..

  Like

 9. Vergis je niet! Ik heb sindsdien nog geen logje overgeslagen. Of ’t moet zo’n autolog zijn *wink*. Ik draag me dus bij deze nu al voor als je biograaf. Desnoods ongeautoriseerd *wink*

  Maar er waren tijden dat het er hier zo bloedspannend/stollend aan toe ging dat ik dagelijks kwam kijken en desnoods nog wat olie op het vuur smeet. Tegenwoordig zijn de uitersten verdwenen. De meer gelijkgestemden/gesitueerden (getrouwd/koophuis/vakantie/goed inkomen/etc.) bleven over. Met weemoed denk ik soms nog weleens terug aan Frankie, Kidtwist en ander onaangepast tuig zoals ikzelf *wink* Verder had ik frequent computerproblemen..

  Bij de meeste bloggers van vroegah zit de klad er ook behoorlijk in. Vermoedelijk spuien ze nu op Facebook? Zelf heb ik een hekel aan dat medium.

  Heden ten dage lees ik dus niet meer dagelijks maar pak steeds het logje op waar ik het laatst gebleven was. Nog steeds in dezelfde volgorde als 6 jaar geleden; Laurent/Mack/Eef/Yukiko/Henderijn. De tussenliggenden zijn inmiddels gestopt.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.