Operatie Big Lummel

Stel nu dat wij, de Nederlanders, morgen president Poetin gevangen namen op grond van spionage? Elk jaar vliegen er Russische toestellen door ons luchtruim zonder dat ze daar toestemming voor hebben. Nederlandse F16’s begeleiden ze dan tot buiten het luchtruim, alwaar de volgende mogendheid de begeleiding overneemt. Overigens worden die spionagevliegtuigen op de luchtmachtbasis in Nieuw Milligen het eerst opgemerkt, ik rij daar dagelijks onopgemerkt langs, maar dit terzijde. Stel nu, dat er morgen een codewoord wordt uitgesproken, bijvoorbeeld “Big Lummel”, en dat Nederlandse arrestatieteams, zonder dat het buitenland hiervan op de hoogte is, hem en zijn beveiliging gevangen zouden nemen? Wat dachten ze eraan te doen, die Russen? Kernraketten sturen en hun eigen president om zeep helpen? Ik dacht het niet. Grondtroepen sturen? De Polen en de Duitsers zullen Russische troepen het niet nog eens toestaan om over hun grondgebied te trekken. Marineschepen? Hun laatste onderzeeër verongelukte jammerlijk op 12 augustus 2000.

Wat zouden wij wereldnieuws zijn! Bij Mark Rutte zou de telefoon roodgloeiend staan. Alle radio- en televisieprogramma’s zouden worden onderbroken voor een extra nieuwsuitzending. En nergens kwamen antwoorden vandaan. Uiteindelijk zou Rutte op televisie verschijnen en verklaren dat hij voor een raadsel staat en dat hij geen idee heeft door wie deze actie bekokstoofd is en dat hij zich wanhopig afvraagt of hij nog wel de feitelijke macht over het land in handen heeft. En dat alle journalisten wereldwijd in rep en roer waren, dat eigenlijk niemand wist waar Poetin precies gevangen gehouden werd, en ook niet wie het voor elkaar gekregen had het Nederlandse leger en politie achter zich te krijgen? En dat er dan de volgende dag aanwijzingen waren die naar de Veluwe leidden? Dat ergens in een dorpje aan de oostrand van de Veluwe al jaren plannen blijken te zijn gesmeed voor een machtsovername? En dat ik dan in guerrillagevechtstenue op tv verschijn en verklaar dat de nieuwe tijd is aangebroken? Ja, dat zou wel wereldnieuws worden. Rusland krijgt zijn president terug met een briefje in zijn borstzak. Don’t fuck with our airspace again, you communist bastards!

Ik zie het als een goede start voor een dictator.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

11 gedachten over “Operatie Big Lummel”

 1. Welja, fijn plan. Rusland draait meteen de gaskraan dicht en stopt alle import uit Nederland. Zal me benieuwen hoe lang je populair blijft met zo’n actie 😉

  Like

 2. Gaat niet werken, omdat de Russen blij zijn dat ze eindelijke van Poetin verlost zijn. Voor de media zullen ze wel zeggen dat het heel erg is, maar telkens als ze hem willen ‘bevrijden’ dan lukt dat ‘toevallig’ niet door een lekke band, bladeren op de rails of een dronken piloot.

  Like

 3. Cinner, het wordt natuurlijk wel een nobele dictatuuur hier. Liever kou lijden dan gas van de vijand aannemen. Dat vergt enige omslag in het denkpatroon, maar het zit er nog wel in.

  Eva: Make love with Makepeace.

  Ximaar: prima, maar onze patriots kunnen voortaan op Russische spionagevliegtuigen worden gericht.

  Emigrant: we sturen hem na twee weken alweer terug.

  Like

 4. Maar je hebt wel alle oranjeverenigingen hijgend in je nek hangen. Je verstoort nu wreed hun voorbereiding voor het koningsfeestje.

  Like

 5. @Mack: als ik zie dat de regenboogvlag op Carré mocht blijven wapperen en snel weggehaald werd op het moment dat Poetin daar aan kwam, vrees ik het ergste voor jouw nobele dictatuur. Dat wordt met harde hand regeren.

  @Ximaar: LOL Bladeren op de rails.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.