Weerpraatje

Zo’n koude drie juni heb ik nog nooit meegemaakt. Ik hoorde dat het vandaag dezelfde temperatuur was als eerste kerstdag vorig jaar. En dan dat temperatuurverschil met een week geleden! Weermannen en -vrouwen zijn stronteigenwijs. Ze proberen het dagelijks maar het weer is onvoorspelbaar. Beter zou het zijn als de temperatuur zich langzaam zou opbouwen tot het hoogtepunt op 1 augustus. En daarna weer langzaam terug totdat het op 1 februari op zijn koudst is. Dat zou makkelijker plannen zijn.

Als dat zo vanaf het begin zo geweest was, had niemand vragen gesteld over het weer. Dan was het duidelijk. Aan de andere kant, de sociale contacten zouden niet bestaan hebben, want die zijn begonnen dankzij het onvoorspelbare weer. Zou het weer zich voorspelbaar gedragen en iemand zou op 1 augustus tegen zijn buurman zeggen: weertje hè?” dan zou dat net zoiets zijn als op 25 december: “kerstmisje, niet?”

Ik klaag zelden over het weer, maar waar ik echt niet tegen kan is, als de zomer nog moet beginnen, dat het dan de ene week 30 graden is, en de week erop 12, terwijl je weet dat het nog omhoog moet. Als we weer richting winter gingen vond ik het nog niet zo’n probleem. Ik had de verwarming en een trui aan vandaag.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

9 gedachten over “Weerpraatje”

 1. Leuk, ‘de verwarming en een trui aan’. Zit dat wel lekker om de schouders, zo’n radiator is toch best stug?
  Niet om flauw te doen, maar het viel me gewoon op. Op dat zinnetje is grammaticaal niets aan te merken, maar logisch gezien word je toch even op het verkeerde been gezet.

 2. @Irene: ik had het zelf uiteraard ook opgemerkt, en ik vroeg me af of het fout zou zijn of niet. Maar je hebt ze allebei “aan”, al is het in een andere vorm. Niks tegen te doen volgens mij.

 3. Over grammaticaal op het verkeerde been gezet worden, gesproken. Bij AH kun je de voorspelsjaal scoren.
  Moest het drie keer lezen voor ik pas de goede klemtoon had.
  Maar dat komt door het boek: 50 Shades of Grey.

 4. Fien; de queeste lijkt zinloos 😉 Taalkundigen pleiten al jaren voor goedkeuring van ‘hun hebben’. Omdat het onuitroeibaar blijkt. Zaterdag kocht ik bij genoemde kruidenier een maaltijdsalade. ‘Beef Rendang’. Superlekker trouwens. Maar jammer van de onnodige toevoegingen; waarom moet daar potverdrie nu weer maltodextrine in? Eh…dit terzijde. Las ik op het etiket ‘ook lekker als je het rundvlees even verwarmd’. Het allergrappigste was dat ze het zelf een ‘aha’tje’ vonden… Een bonus waard, niet 😉

 5. Wat Irene bedoelt is, meen ik, een zeugma. Ik vind zo’n stijlfiguur erg leuk maar weet er nooit een te bedenken, hoogstens gaat het per ongeluk.
  Verder word ik er niet koud of warm van :-).

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s