The land of the free and the home of the brave

Mij kwam daarnet een boodschap onder ogen. Het was een positieve boodschap. Een veel te positieve boodschap, zo een die u misschien wel kent. Een boodschap die nergens op slaat, maar die de teneergeslagen medemens innerlijke kracht moet geven. Het kwam erop neer dat je alleen nog dingen moest doen waar je zin in had, en dat soort Amerikaans gezever. Je zou, als je in zo’n boodschap gelooft, alleen nog maar maar verder in de put raken omdat jij er als enige niet in geslaagd lijkt je doelen verwezenlijkt te hebben. Ik dacht er over na. Niet inhoudelijk over de boodschap, maar over wat zo’n boodschap met een mens kan doen. Ineens begreep ik waarom Amerika de enig overgebleven grootmacht is. Ze noemen zichzelf het land van de onbegrensde mogelijkheden, omdat je daar kunt bereiken wat je wilt. Als je maar wilt.

Het is een haast religieuze boodschap. Ook in religie worden veel beloftes gedaan, maar als je ze niet krijgt, is het je eigen schuld. Amerika steunt op dit gegeven. Amerika is het hogere doel en de mensen worden zoet gehouden met een boodschap. Je kunt immers alles bereiken in Amerika, als je hard genoeg werkt. En als je het niet bereikt, heb je niet hard genoeg gewerkt. De Amerikaanse overheid helpt regelmatig een armoedzaaier aan rijkdom, om het volk het voorbeeld te geven waar het om vraagt. Want in Amerika meet men succes af aan geld.

Misschien ben ik wat negatief, maar ik heb een hekel aan dit soort boodschappen. Als een mens in de put zit en steun nodig heeft, moet hij dit krijgen van mensen die hem kennen. Af- en aangepast naar zijn situatie. Zodat hij de lat niet te hoog gaat leggen. Je kunt nu eenmaal niet alles bereiken wat je wilt. Er kan er bijvoorbeeld maar één tegelijk president worden. En dan nog alleen die ene uit het selecte groepje dat geschikt is om president te worden.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

7 gedachten over “The land of the free and the home of the brave”

 1. Ik had die al gezien inderdaad. Zo iemand kun je niet meer serieus nemen. Als die wat te vertellen krijgt, is dat een serieuze bedreiging voor de wereldvrede. Schijnheilige republikein.

 2. Zowel Mary als Judy vertellen me dat ze de indruk hebben dat die man dat oprecht meent en dat het niet eens kwaadaardig bedoeld is. Waarmee het wel nog gevaarlijk is natuurlijk, als een dergelijk invloedrijk persoon zo slecht geïnformeerd is. Maar dat zijn er meer daar, veel mnsen leven er gewoon te geïsoleerd, komen te weing mensen tegen die ergens anders vandaan komen.

 3. Bij Nanos had ik al eerder hierop gereageerd en de videolink en CBS-link er bij gezet. De onderste reaxi van Knutels snijdt ook hout. http://www.nnanos.nl/2012/02/19/wist-je-dat/

  Probleem is dat ie er zelf in geloofd, maar dat is op aanraden van zijn adviezeurs. Zo’n stakker weet niets over minilandjes als Nederland, behalve het zorgvuldig opgebouwde en door de Repubibliikeinen geschapen imaga van ons land dat we Sodom en Gomorra zijn met drugs, abortus en eutanasie. Dit is gewoon het zoveelste schepje er op, en gaat er bij een groot deel van zijn aanhang prima in met: ‘zie je wel!’ Nederland zou moeten protesteren en de ambassadeur van de USA het land uit moeten sturen, maar het is echter ook handel al die USA-kids die Amsterdam om deze verknipte reden willen zien.

  Die adviserende aangevers weten dat ook en zoeken met zo’n zwaar verkleurde bril dat zij dit uit de statistieken en nieuws halen over ons land. Dat je dat bij elk land zo kan doen, en dus op die manier de USA net zo kan afschilderen, komt niet bij ze op. Je moet de boodschap immers simpel houden.

  Bedenk daarbij ook dat wij niets van Togo weten en politici daar ook groteske uitspraken over kunnen doen. Het merendeel van de bevolking gaat dat niet checken, het is toch maar Togo.

  Wat ik eigenlijk het ergste vind is dat dit soort stakkers de problemen in de USA en zeker in de rest van de wereld nooit gaat oplossen, maar gaat verergeren. De grootste wereldellende speelt zich de laatste jaren af in Midden-Amerika in landen als Honduras. Daar vallen 3x zoveel doden als in Afghanistan, Iraq of Syrië. Nieuws krijgen we er hier bijna niet over. Grootste veroorzaker is het falende drugsbeleid in de USA. Dat land neemt enorm af en dat zijn ook advokaten en managers die dat spul nodig denken te hebben om op zo’n ‘hoog niveau’ te kunnen presteren. Echt big money dus waar de bendes in Midden-Amerika elkaar en een berg burgers jaarlijks voor afmaken.

 4. @Mack: Het betreft nu de voorrondes binnen de Republikeinse partij. Voor de democraten is het deze keer met de benen op tafel, aangezien een zittend president altijd voor een 2de ronde automatisch de voordracht binnen de partij krijgt. Je moet het erg bond maken als president wil dat niet gebeuren.

  Dus eigenlijk zou alleen de president zich met die onzin van Santorum kunnen bemoeien. Maar zo dom is ie niet. Toch prachtig als ie zo’n zwakke tegenkandidaat krijgt, die zichzelf zo dom wegzet.

  Aan de andere kant gaat het niets uitmaken. Santorum zal met deze onzin een bepaald type (waaronder de laagopgeleide en vergrijsde 1e generatie Nederlanders, die na de oorlog de naar de USA zijn geëmigreerd) aanspreken en dat type gaat nooit op die ‘communisten van een democraten’ stemmen, met een ‘Osama’ als moslim hoofdman.

  Obama zelf kan alleen stemmen naar zich toetrekken als de werkloosheid de komende tijd gaat afnemen. Dit domme geneuzel van Santorum zal hem ook koud laten.

  En zoiets zal Maarten van Rossum eerdaags ook in een of ander opinieprogramma vertellen en dan weet jij dat ie je weblog leest. 🙂

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s