Indeshit

De vaatwasser is kapot. Wij hebben zo'n stom Italiaans merk, Indeshit, en Italianen behoren geen vaatwassers te fabriceren. Dat behoren Duitsers of Japanners te doen. Een Italiaan die een vaatwasser maakt is als een kunstschilder die zijn huis in de grondverf zet. Hij gaat zich dodelijk vervelen omdat hij zijn passie er niet in kwijt kan. Zelfs zijn aangeboren aanleg voor design kan hem hier niet redden. Een vaatwasser is een vierkante doos met knopjes, en die van ons zit nog weggemoffeld in een designkeuken van de Rabobank ook. Dus dan valt er al helemaal geen eer aan te behalen voor een Italiaan. En van apparatuur die nooit kapot gaat hebben Italianen al helemaal geen verstand. Snoeren zijn nu eenmaal geen spaghetti. Het zal ze boeien. Kijk, als dit een Duitse vaatwasser was geweest, dan had hij plichtsgetrouw de vaat staan wassen, jaar in jaar uit. Dat in de eerste plaats. En mocht hij dan toch kaputt gaan dan fusilleren ze de verantwoordelijke werknemer van de fabriek zodat het de volgende keer niet weer gebeurt. Kijk, daar heb je pas wat aan als consument.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

18 gedachten over “Indeshit”

 1. Proficiat met deze terugkeer naar af, naar de natuurlijke staat waarin we zelf onze eigen rotzooi weer schoonmaken. En wees gerust blij met de ommekomst van die momenten dat je samen weer in de keuken staat, aan de afwas en het afdrogen, om intussen de dag en al het andere nog eens door te nemen. En dat dankzij een defecte vaatwasmachine, een apparaat dat nooit uitgevonden had moeten worden, want alleen maar bijdraagt tot verdere lamlendigheid, namelijk tot nog een langer verblijf bij de treurbuis.

  Like

 2. Dus ieder vrij moment wordt volgens jou benut om voor de treurbuis te zitten? Ik vind het een wereld uitvinding, die vaatwasser! Voor een goed gesprek hebben wij geen Lola-borstel of theedoek nodig!

  Like

 3. @Giva: je hoeft niet gelijk misbruik te maken van mijn tijdelijke zwakheid. Duitsers zijn erg goed in marketing. Miele komt nergens als beste uit de bus in de vaatwassertest van de consumentenbond. Daar laten ze je dan extra voor betalen. Zeker een dochteronderneming van VAG.

  Like

 4. Wij hebben eentje van Ikea (whirlpool). Op de één of andere manier klinkt dat betrouwbaar, Whirlpool. Een pool van warm, schoon water wat graag wirl afwassen.

  Like

 5. Ik praat uit eigen ervaring! Altijd Miele wasmachines, -drogers en vaatwassers gehad. Nu een ander merk vaatwasser omdat ‘ie al in de keuken zat, maar vaak is de boel niet goed schoon. Echt hoor! Er is geen betere!

  Like

 6. Oh. Is dat een Italiaanse uitvinding of zo? Net als Berlusconi, die toestemming heeft van Berlusconi, die weer toestemming heeft van Berlusconi…

  Like

 7. Wij waren vorig jaar weer eens op huizenruilavontuur, en wel in Duitsland. In dat huis stond witgoed en keukenapparatuur uit alle hoeken van de wereld, behalve uit Duitsland. Het enige ‘Duitse’ apparaat dat we konden vinden was een computer van het merk ‘Medion’ (Aldi of Lidl?) en die deed het niet. :o)

  Like

 8. Vroeger noemde ik mijn broertje Miele. Of De Miel. En ik was D’n Enk. Zo heten we trouwens nog steeds. Er is geen betere dan mijn broertje. Hij is ook eens een keer tijdens de vakantie in Duitsland op de foto gegaan onder een Miele-uithangbord. Dus als je het mij vraagt zeg ik altijd Miele.

  Like

 9. Miele vind ik zo’n ‘von uns ist alles besser’-merk. Daarmee hoef ik die rommel al niet meer. Zelf was ik op de hand af. Gaat sneller en kost minder stroom en afschrijving. Daarbij maakt zo’n afwasmachine niet eens je aanrecht schoon.

  Like

 10. Voor die paar stuks afwas van mij heb ik geen machine nodig. Voor meer stukken trouwens ook niet: vrienden met negen kinderen doen het ook gewoon met de hand, daar geld dan weer dat vele handen licht werk maken (bovendien moet de huishoudelijk vaatwasmachine waar afwas van een man of 12 in past nog uitgevonden worden)

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.