Voor de racefans

Het was vandaag de dag van de eerste F1 race van het seizoen 2010, en niemand minder dan Michael Schumacher stond weer aan de start in Bahrein. Reden genoeg om weer te kijken, zoals ik eigenlijk elk seizoen wel een reden vind om tijdens de Formule 1 op de bank te hangen. Het lijkt sowieso een veelbelovend seizoen, met behalve Schumacher de volgende twee beroemde namen: Lotus en Senna. Lotus deed voor het eerst sinds 1994 weer mee, evenals de naam Senna, die ook voor het eerst weer meedeed sinds het verongelukken van Ayrton op 1 mei 1994. Het ging hier echter om het neefje van, en over wie de grote Ayrton Senna eens zei: "Dacht je dat ik snel was? Dan heb je m'n neefje Bruno nog niet gezien." We moeten overigens nog een jaar of zeven wachten voordat we de volgende Verstappen op de baan kunnen zien, maar ook die ligt op schema.

De openingsrace van het seizoen 2010 was een spannende, ondanks dat het circuit is uitgetekend in de woestijn, en je door een overschot aan asfalt aan beide kanten van de baan, geen plek hebt om fatsoenlijk te crashen. En dat lukte dan ook niemand. Bruno Senna kon overigens niet imponeren en was één van de eerste uitvallers. Team Lotus brak ook geen potten, evenals Michael Schumacher die een kleurloze wedstrijd reed. Michael is gekomen om voor de 8e (!) keer wereldkampioen te worden en heeft om hem daarbij te helpen, voor het, volgens hem, beste team gekozen. Dit seizoen wordt overheerst door Duitsers want er stonden er maar liefst 6 aan de start. Een ongewenste situatie want zo wordt de kans op het "Deutschland uber alles" volkslied wel erg groot. Vóór het Schumacher tijdperk konden Duitsers alleen nog maar hard rechtdoor rijden, nu domineren ze de F1. Het leek er ook lange tijd op dat een Duitser, Sebastian Vettel, er met de zege vandoor zou gaan, maar door wat onduidelijke probleempjes viel die iets terug en konden de beide Ferrari-coureurs Alonso en Massa toeslaan. De eerste dubbel van Ferrari is binnen. Op de derde plek eindigde Lewis Hamilton. De eerste Duitsers kwamen op plek vier, vijf en zes. Zelfs Olav Mol was niet irritant. Dit gaat een mooi seizoen worden.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “Voor de racefans”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.