Voor de racefans

Het was vandaag de dag van de eerste F1 race van het seizoen 2010, en niemand minder dan Michael Schumacher stond weer aan de start in Bahrein. Reden genoeg om weer te kijken, zoals ik eigenlijk elk seizoen wel een reden vind om tijdens de Formule 1 op de bank te hangen. Het lijkt sowieso een veelbelovend seizoen, met behalve Schumacher de volgende twee beroemde namen: Lotus en Senna. Lotus deed voor het eerst sinds 1994 weer mee, evenals de naam Senna, die ook voor het eerst weer meedeed sinds het verongelukken van Ayrton op 1 mei 1994. Het ging hier echter om het neefje van, en over wie de grote Ayrton Senna eens zei: "Dacht je dat ik snel was? Dan heb je m'n neefje Bruno nog niet gezien." We moeten overigens nog een jaar of zeven wachten voordat we de volgende Verstappen op de baan kunnen zien, maar ook die ligt op schema.

De openingsrace van het seizoen 2010 was een spannende, ondanks dat het circuit is uitgetekend in de woestijn, en je door een overschot aan asfalt aan beide kanten van de baan, geen plek hebt om fatsoenlijk te crashen. En dat lukte dan ook niemand. Bruno Senna kon overigens niet imponeren en was één van de eerste uitvallers. Team Lotus brak ook geen potten, evenals Michael Schumacher die een kleurloze wedstrijd reed. Michael is gekomen om voor de 8e (!) keer wereldkampioen te worden en heeft om hem daarbij te helpen, voor het, volgens hem, beste team gekozen. Dit seizoen wordt overheerst door Duitsers want er stonden er maar liefst 6 aan de start. Een ongewenste situatie want zo wordt de kans op het "Deutschland uber alles" volkslied wel erg groot. Vóór het Schumacher tijdperk konden Duitsers alleen nog maar hard rechtdoor rijden, nu domineren ze de F1. Het leek er ook lange tijd op dat een Duitser, Sebastian Vettel, er met de zege vandoor zou gaan, maar door wat onduidelijke probleempjes viel die iets terug en konden de beide Ferrari-coureurs Alonso en Massa toeslaan. De eerste dubbel van Ferrari is binnen. Op de derde plek eindigde Lewis Hamilton. De eerste Duitsers kwamen op plek vier, vijf en zes. Zelfs Olav Mol was niet irritant. Dit gaat een mooi seizoen worden.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

6 gedachten over “Voor de racefans”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s