Dood aan de Nivea for Men!

Er bestaan marktonderzoekers, dat is niks nieuws. Wat ook niet nieuw is, maar wel voor mij, want ik kom overal te laat achter, is dat er mensen zijn die voor hun beroep markten creëren. Dus dan wordt er eerst een overbodig product uitgevonden en daarna pas wordt er een markt voor gezocht. Bijvoorbeeld Nivea ging zich op (voor)huidverzorging voor mannen richten, terwijl geen man daar behoefte aan had. Maar het is ze toch gelukt, want slechts weinigen schamen zich ervoor als ze een verzorgende crème op hun wangetjes smeren, en dat is knap. Zo hoorde ik vanavond dat er speciale marktcreateurs naar een indianenstam in Brazilië gaan om hen te leren hoe ze hun haar kunnen wassen met shampoo. Ze bewerken eerst het vrouwelijke gedeelte van de stam, en vervolgens treedt de wet van de slang en de appel in werking, en worden mannen gedwongen, willen zij ooit nog een kans maken bij de vrouwen, hun haren te wassen met een lekker geurtje. En dan ga je toch anders aankijken tegen angstaanjagende oorlogskreten van indianen. Joehoe-hoe-hoe-hoe.

In elk geval, wat die createurs kunnen, kan ik ook maar dan andersom. Ik breek markten af. Toen ik een jaar of 17 was en ik zat in de klas, voelde ik wel eens een zweetdruppel van onder mijn oksels op mijn zij vallen. Heel even onopvallend met je gezicht onder je oksel en je wist dat je meer deodorant moest spuiten. Vervolgens moest je de hele dag met je armen straks langs je zij lopen om niet een al te grote bron van irritatie te worden. Ik weet niet of ik de enige ben, maar deodorant doet bij mij al jaren niks meer behalve irriteren. Ik douche elke ochtend en regelmatig sla ik een welgemikte slag met de tondeuse onder mijn oksels, en ik heb werkelijk nooit meer last van klotsende oksels. Gewoon niet. Maar wel van rode oksels. Dus wat heb ik sinds gisteren besloten? Voortaan geen deo meer voor mij. Mannen, volg mijn voorbeeld en dood aan de Nivea for gays men.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

26 gedachten over “Dood aan de Nivea for Men!”

 1. Sinds wanneer zouden mensen lichaamsgeur afstotelijk zijn gaan vinden, heb ik mij altijd al afgevraagd? Je zou toch zeggen dat men dat van nature lekker zou moeten vinden. De gemiddelde hond ruikt het liefst aan de kont van een andere, bijvoorbeeld.

  Like

 2. @Laurent: jij bent dan wel de oermacho, maar je slaat wel gelijk helemaal door naar het andere uiterste hè? Ik ben nog wel gewoon voor oksels wassen hoor! In Turkije schijn je ze te hebben, van die jongens die je op 20 meter kunt ruiken omdat zij denken dat ze daarmee een mannelijke uistraling op jonge meisjes hebben. En hints begrijpen ze niet.

  Like

 3. Je moet nondedju eens bij de Etos en zo naar de scheerafdeling vragen: zes meter scheerspullen voor wijven, en een halve meter tot een voor mannen. Het is een schande, en Wilders doet er niets aan.

  Like

 4. Aan een neutrale roller heb je natuurlijk niks. Hij moet ergens voor zijn (voor een gezonde huid), of ergens tegen (tegen stinklucht), maar nooit neutraal.

  Like

 5. Jezus Mack, ik kom net thuis uit mijn nieuwe baantje. Na werktijd mogen wij in het theatercafé volgepompt worden met rosé. Maar…moet ik je nu alles voorkauwen ? Vérs (mannen) zweet is helegaar niet verkeerd. Het is die oude troep die ranzig wordt, die wij niet moeten. En -Linda slaapt vast al, want anders wordt ze allergisch voor mij- koop gewoon een staafje Speick deo. Jaja…in de reform. Ondergetekende gebruikt hem zelf ook.

  Like

 6. Als ik het goed begrijp ben jij gewoon allergisch voor marketeers. Maar ook wij mannen zijn net mensen. Dus een middel om een oude zweetlucht tegen te gaan of te voorkomen vind ik niet verkeerd en dat kan ook gewoon wassen zijn. Ikzelf gebruik wel deo, al was het alleen maar voor mijn eigen gevoel van welbevinden. Maar cremepjes zus en cremepjes zo gaat me ook veel te ver. Wat is er mis met hoe de natuur het heeft geregeld?

  Like

 7. @Door? Dat is wel een beetje waar ja, van die allergie voor marketeers. Ik heb helaas veel ervaring met ze. Maar aan de andere kant vind ik het niet erg als mannen een creme gebruiken, maar laat ze zich daar wel gewoon flink voor schamen, zoals het een echte vent betaamt. Marketeers gaan net doen alsof het stoer is, maar wat weten zij van stoer?

  Like

 8. Hermanneke toch ! Mack biedt je nog wel -gratis en voor nop- een voorhuid aan. Als je daar niet eens meer een foute, ranzige en oerplatte witz over kunt bedenken, moet je je vóór de lunch nog aanmelden bij de plaatselijke shrink.

  Like

 9. @Felicita: Hermanus wordt de laatste tijd steeds minder voorspelbaar valt mij op. Ik zal zijn omschrijving bij de link eens wijzigen. Desalniettemin zit de angst er wel zo diep in dat ik zelf eventuele open-dijenkletsers al probeer in te vullen. 😉
  Toch mag ik hem graag, al maakt hij mij op alle weblogs altijd met de grond gelijk. Maar ik vind dat niet erg wat hij vraagt wél voor elke grap die ten koste van mij gaat altijd netjes toestemming aan Linda via MSN.

  Like

 10. Zeg wil je niet zo hard blazen?! Voor babyhuidjes zijn er genoeg produkten op de markt. Je kijkt gewoon op de verkeerde afdeling. Niks ‘for men’, kijk eens in de buurt van de Olvarit en Huggies.

  Like

 11. Vers mannenzweet in een bijgehouden oksel is zeker niet verkeerd. (Vooraanstaand dát je zweet natuurlijk.) Ik duik regelmatig bij mn vriend onder zn arm. Schaam ik me niet eens voor. 😉

  Like

 12. ‘Heel’ nog wel.. Ik ben niet zo van dat uitleggerige. Dingen moeten voor zichzelf spreken..
  Als Mans in de buurt is, komt bijvoorbeeld opeens de Playboy weer boven tafel. Met navenante anekdotes.
  Maar nu ga ik snel naar huilebalk Joran kijken…

  Like

 13. @Felicta: nou dat ik het héél vaak niet snap is wat overdreven, maar soms heb ik gewoon geen zin om er over na te denken. Ligt niet aan jou, dan ben ik gewoon moe. Maar geef toe dat je van cryptogrammen houdt!

  Like

 14. Nee, ik ben niet speciaal gek op cryptogrammen. Ik denk gewoon erg associatief. En dat heb ik zelf niet zo ontworpen. Verder is het zo dat ik van het handjevol weblogs dat ik freqenteer, ook alle reacties lees. En na een paar jaar gaan bepaalde dingen je dan gewoon opvallen ;).
  Maar goed. Ik zal me weer eens een tijdje -trachten- in te houden. Doe ik ons Bruine Sterretje tevens een plezier.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: