Samen zijn we 78.

Qua souplesse is het hier de laatste week net een bejaardenhuis. Afgelopen weekend kregen we allebei flink last van onze rug, en aangezien dat ons beiden nogal eens gebeurt zijn we dat spuugzat. Ik ging altijd naar de fysiotherapeut, en dat hielp altijd prima, maar het nadeel van de fysiotherapeut is dat je vooral zelf aan het werk moet. Dus flink lopen en fietsen. En dat kost moeite en daar houdt een modern mens niet van. Ik ben ook weer bij mijn privé Jomanda geweest maar haar instralingen gaven maar kort verlichting. Bovendien is een gereformeerde collega het er niet mee eens dat ik daar heen ga, omdat zij die krachten van de duivel schijnt te hebben. Nou ja, het zekere voor het onzekere, Linda is bij de osteopaat geweest en ik heb een afspraak met één of ander giropraktijk. Ik heb geen idee wat die doet, maar ik kon pas volgende week dinsdag terecht. Ik verweerde mij nog dat de klachten dan waarschijnlijk wel over zouden zijn, maar de assistente legde mij uit dat dat niet uitmaakt, omdat ik aangaf wel vaker last van mijn rug te hebben. Zo iemand schijnt te kunnen voelen of er iets in je ruggewervel mankeert. Nou ja, tot het tegendeel bewezen is, geloof ik hier maar in. Linda en ik doen een wedstrijdje wie het eerst weer beter is. Voorlopig ben ik aan de winnende hand, want bij haar zijn nog wat extra ongemakken gevonden, en misschien wil zij daar wel over verhalen in een extra lange reactie. Want daar is ze gek op.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

27 gedachten over “Samen zijn we 78.”

 1. Nee, daar begin ik niet aan, ik schaam me kapot. Laat maar lekker.
  En de lange reacties laat ik aan Margo over 😉 Die is deze week erg in vorm…

  Like

 2. @Eva: Daar begonnen ze bij mij op mijn werk ook al over. Is dat pas op tv geweest ofzo. En nee, ik ga dat niet doen. Ik ga niet onder behandeling van een Duitse arts. “Wat denkt u ervan Herr Doktor Mengele?”
  Nee, maar dat preventieve gedoe, dat hoeft van mij niet. Sorry, persoonlijke redenen.
  @Felicita: Yoga zou misschien best kunnen helpen maar op een of andere manier voel ik me er niet tot aangetrokken. En dat moet volgens mij ook. Maar er zijn vele wegen die naar Rome leiden, we zien wel.

  Like

 3. Jullie poepen niet goed of niet voldoende. Daarom hoopt het afval in jullie lichaam op, wat her en der ongemakken geeft.
  Goeiendag zeg, ik lijk wel een profeet vandaaag!

  Like

 4. De meest simpele opties zijn een hard bed. Lattenbodem die vrijwel niet doorzakt en een flink hard matras zonder binnenveren. Op je buik slapen. Daarbij veel wandelen. Niet hardlopen of slenteren, maar gewoon doorlopen en recht vooruitkijken. Krijg je automatisch een betere houding door, kost alleen wat tijd en je kan nog eens een leuk kasteel bekijken. Fietsen is niet slecht zoals autorijden en bankhangen, maar voor je rug heb je er niet veel aan.

  Like

 5. Xiwel: de fysiotherapeut zweert anders bij fietsen bij rugklachten. Hij zet mij altijd gelijk op een hometrainer. Bovendien ben ik wel eens met rugpijn met de auto teruggereden van mijn werk naar huis, om vervolgens met de fiets weer terug te komen. En daarna was het beter.

  Like

 6. Ik heb het ook weleens gehoord dat fietsen heel goed is bij rugklachten. De oplossing is dus: een hometrainer in je woonkamer, daar een laptopje op monteren, en zo in het vervolg je blogs schrijven.
  Zes vliegen in 1 klap.

  Like

 7. Dus Mack, je zult er aan moeten geloven. Zitje voor op, zitje achter op. Fietspak aan, helm op en starten maar, smorgens om half acht.
  O ja en vergeet je regenschoenen niet.

  Like

 8. Kijk, hier is Hermanus weer in z’n element.
  @Linda: over rugpijn heb ik gelukkig niets te melden. Vind het heel vervelend voor jullie al die kwaaltjes. Maar het gaat vast weer over. Ik zou zeggen: neem meer rust!

  Like

 9. @Margo: ik vind dat echt enórm goed advies!!! Kun je me ook nog even vertellen hoe ik dat moet doen met een huishouden, twee kinderen en een baan??
  In afwachting en alvast bedankt,
  Linda

  Like

 10. Linda en Mack: Haha! Het is een algemeen advies die ik je als wijze oude(re) dame (ahum) kan geven. In schade en schande wordt men oud en wijs. Niet zo cynisch doen Linda, delegeren, dàt is het toverwoord. Delegeren. En minder veel willen. Mack moet evenveel in het huishouden doen als Linda. Of meer! De kinderen van jongs af aan taakjes geven. Een hidh zoeken als je die nog niet hebt. Ik weet het, het valt niet mee, en ik verlang ook niet terug naar die chaotische tijd. Je wordt geleefd. En Yoga is hier eerder genoemd, daar word je zoooooooo rustigggg van! Straks ben je net zo oud als ik en kijk je terug, en denk je: Jezus, ik heb alleen maar gerend!!

  Like

 11. @Margo: Mack moet evenveel in het huishouden doen als Linda
  Ik pies echt in mijn broek nu hoor… Sorry.
  En Yoga, leuk dat je daar rustig van wordt, ALS JE DAAR HET TYPE VOOR BENT!!Ik zou daar helemaal de zenuwen van krijgen en de Yogainstructeur ’s avonds opwachten om in elkaar te trimmen. Ik zie dat al helemaal voor me, dus laat ik dat maar niet doen.
  Het komt nu gewoon even allemaal tegelijk. Is dus dubbelK.U.T. Maar je kunt er weinig aan doen.

  Like

 12. @Eva: je zal wel weer een mooie reden klaar hebben staan maar ik vraag me dan altijd af hoe je aan zo’n site komt… Dan kan je er wel *PROEST* neerzetten maar ik geloof er niks van!! 😉

  Like

 13. Toevallig omdat ik iemand ken die zo’n cursus volgt…
  Ik kom uit een familie van driftkikkers en stressmoten en dan probeert iemand daar wel eens wat aan te doen. Hoewel het temperament slecht te onderdrukken valt, ook niet met zo’n cursus 😉

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: