Jetske

Er is één vrouw die ik hier nog nooit genoemd heb, maar van wie ik toch een klein beetje hield, omdat haar stem zo mooi was dat het mij niet uitmaakte wat ze zei, als ze maar af en toe praatte. Haar stem viel op tussen de andere stemmen en ik fantaseerde er een donkerharige schone bij, met een lelieblanke huid, zelfbewust en nog single. Toen ik later haar foto een keer in de krant zag heb ik die uitgeknipt en nog steeds heb ik die, al weet ik niet waar. Ze zat niet eens heel ver naast mijn fantasie.

Ik was van de leg toen ze vertelde dat ze een hersentumor had. Ze klonk vrolijk en optimistisch maar ze heeft het niet gered. Op 33-jarige of 34-jarige leeftijd is ze overleden. Daarover verschillen haar zus en Wikipedia van mening. Ik heb het over Jetske van Staa, presentatrice van het Avro radioprogramma Van Staa tot zeven.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

11 gedachten over “Jetske”

 1. Hée, ik lees op beide sites 34, in de laatste regels. Zou wikipedia het verbeterd hebben.
  Mooi nummer trouwens, was vroegah 1 van mn favorieten 🙂

  Like

 2. Dat heb ik met Sophie Hildebrand, ik vind haar een heel leuke stem hebben, vooral op de radio. Dacht er toevallig gister in de auto nog aan.

  Like

 3. Eenzelfde verhaal kan er ook geschreven worden over een mannelijke kollega van haar die een paar jaar later ook aan kanker ten onder ging, Wim Rigter. Misschien is het nog beter om ze in een adem te noemen omdat ze beiden stonden voor hetzelfde genre en allebei ook die uitstekende radiostem hadden.

  Like

 4. @Rob: Ik begreep dat Wim Rigter haar zelfs naar het ziekenhuis heeft gebracht toen ze voor de eerste keer problemen kreeg. Wim Rigter is volgens mij nog niet zo lang geleden overleden.

  Like

 5. Ik ken haar niet geloof ik (ben ook niet zo’n radioluisteraar).
  Maar wat ik wel herken is je bewondering voor mooie stemmen. Ik heb dat ook, kan geboeid luisteren naar de klank en uitspraak van iemands stem. Ik kan dat ook ontzettend aantrekkelijk vinden aan iemand.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.