Plagiaat (met nogal veel linkjes)

Nu heb ik toch de 200.000e unieke bezoeker van mijn web-log gemist!! De teller stond vanavond ineens op 202.000 en een beetje. Maar volgens mij is dat ook helemaal niet erg want een unieke bezoeker betekent gewoon dat iemand die elke dag kijkt, per jaar voor 365 unieke bezoekers geteld wordt. En als die iemand vijf jaar lang elke dag gekeken heeft, telt dat voor 1825. Dus, deel ik 202.000 door die 1825, heb ik slechts 110 enorm trouwe FTE bezoekers hier gehad! Wat een beroerde score.

Nou ja, in elk geval, wie het kleine niet eert, is het grote niet weert zei de rijmpiet, dus ga ik gewoon voor mijn armzalig publiek verder. Heeft u het gehoord van Viva la Vida van Coldplay? Dat betoverend mooie nummer? Dat wordt ineens van plagiaat beschuldigd. Nou verdenk ik veel mensen van plagiaat, maar niet Coldplay. Als het er al op lijkt, dan hebben ze gewoon een nummer per ongeluk opnieuw gecomponeerd. Net als de jongens van the Verve, die hebben met hun Bittersweet Symphonie perongeluk the last Time van the Rolling Stones opnieuw gecomponeerd, maar dragen nu wel keurig de rechten daarvoor af aan het management van Mick Jagger c.s. (die het echter weer gejat hebben van the Staple Singers en daarvoor geen rechten hoeven af te dragen)

Als liedjes een beetje op elkaar lijken, en je wordt dan beschuldigd van plagiaat, nou dan Coldplay z’n borst natmaken. Ik vind het tweede gedeelte van Lost in Japan/ Reign of love enorm veel op een oud nummer van een bekende Nederlandse zanger lijken. Als u dat ook vindt, moet u het even zeggen. Want zonder medestanders durf ik het niet toe te geven. En volgend jaar September ga ik Coldplay zien met….de zus van Mevrouw Mack.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

24 gedachten over “Plagiaat (met nogal veel linkjes)”

 1. Arme zus van Linda. Is er dan echt niemand anders die je mee kon krijgen? Nou, dan krijg ik ‘m wel zover voor twee concerten Level 42 in februari 2009.
  Mack, ga je mee?

  Like

 2. Hoho Richard, ik werd hier uitgenodigd hè? Het is juist zo dat het hier uitnodigingen regent en ik moet kiezen met wie ik mee ga. Gisteren nog Jan Smit moeten teleurstellen, die wou mij meenemen naar Nick en Simon. Maar daar pas ik voor.

  Like

 3. Nee! Nou, da’s nog zo’n voorbeeld van een uitnodiging! Die wilde mij ook al meelokken naar Coldplay. Maar even serieus, ik hou helemaal niet van Level 42. Ik vind het saaie muziek, maar ik mag dat van jou wel vinden want ik ben het maar toch? En trouwens, tegenover een BHC hoef ik me niet te verontschuldigen. Die snapt zo wel dat niet iedereen alles leuk hoeft te vinden. (behalve Elvis dan, maar dat spreekt voor zich)

  Like

 4. Maar. Ik heb heel veel Elvis films gezien. Nagesynchroniseerd in het duits. Dat was wel lachen. Dus misschien ben ik echt wel een Elvis fan.

  Like

 5. Het is me zelf wel eens gebeurd, dat ik iets had geschreven dat ik heel aardig vond, en dat iemand anders zei dat het erg op Moonflower van Santana leek, terwijl ik dat nummer niet eens kende! Althans, niet bewust. Misschien dat het ergens in je onbewuste geheugen rondhangt of zo.

  Like

 6. Dat heb ik nou met mijn grappen, die lees en hoor ik ook hier en daar bij regelmaat terug.
  (Frau von Pijphausen, kom maar met je reactie !)

  Like

 7. Ik heb ook kaarten voor Coldplay in het Goffert Park, maar wat moet jij daar? Een echte fan zou weten dat het niet Lost In Japan/Reign Of Love is, maar Lovers In Japan/Reign Of Love. Ik zie je daar dan wel. Ik sta met Speklap en Karel Ots bij de biertenten.

  Like

 8. @kidtwist: ja, sorry. Ik noem mijzelf ook geen echte fan, ik vind ze gewoon goed.
  @Rest: Bij deze is dus vastgesteld dat Reign of Love geen plagiaat is.

  Like

 9. Bittersweet symphony vind ik niet lijken op The last time. Maar Coldplay/Satriani begint wel heel twijfelachtig te worden. Dat zoiets onbewust gaat zou best kunnen.

  Like

 10. @Petronella: Het gaat in een ander tempo maar “Cause it’s a bitter sweet symphony this life…” is precies hetzelfde als “I told you once and I told you twice”

  Like

 11. @Petronella: Toch dacht de rechter daar anders over gezien het feit dat nu het duo Jagger/Richards genoemd moeten worden als schrijver van het nummer Bittersweet Symphonie. (Van Leo Blokhuis gehoord)

  Like

 12. @ Richard,
  Ja, dat vond ik ook.. Ik heb alle cd’s van Joe Satriani, maar kon me het nummer niet 1-2-3 voor de geest luisteren.. Dat nummer van Coldplay kende ik al (radio 3 diarree). Leuk liedje, maar inderdaad: het lijkt best wel heel erg op het nummer van J.S. Toch wel leuk, ook al is het negatieve publiciteit voor Joe, hij zal nu misschien NOG bekender gaan worden.. 🙂

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: