Robert de Niro

Een Italiaanse schone seinde mij in dat ik in de top 50 stond. Na mijn achteroom Don Mercedes ben ik nu de tweede in de familie met een top 50 notering. Ik let er eerlijk gezegd nooit op. Geen valse bescheidenheid, ik kijk nooit zelden bij weblogstatistieken. Het interesseert me weinig. Wat me interesseert zijn uw reacties en uw eigen verhaaltjes op uw eigen weblog.
Vanavond werd de film Showtime uitgezonden. Robert de Niro speelt daarin een agent met een communicatieprobleem. Ik voel mij erg verbonden met Robert de Niro in het algemeen, en met deze rol in het bijzonder want volgens mijn baas heb ik ook een communicatieprobleem. Hij wil daarom ook dat ik een communicatietraining ga volgen. Het kan natuurlijk nooit kwaad zo'n training, maar stiekem vind ik mijzelf nu al stukken beter in communicatie dan mijn baas. Ik kan zodanig een boodschap overbrengen dat hij ook begrepen wordt aan de andere kant. Ik doe dat bij voorkeur per e-mail zodat de bedoeling maar voor één uitleg vatbaar is, en dat de ontvanger zich niet kan beroepen op:"Dat heb je me niet verteld." Want als je slecht nieuws (=er moet gewerkt worden) mondeling overbrengt dan gebeurt dat geheid.
En dat willen ze dus graag. Liever mondeling, zodat het achteraf niet meer te controleren is.

Robert de Niro. Daar had ik het over. Samen met John Travolta en Tom Hanks mijn favoriete acteur. Ik zei tijdens de film nog tegen mevrouw Mack: "Ik hoop dat als ik zo oud ben als Robert de Niro, ik er dan ook nog net zo goed uit zie als hij."
Ze beet op haar lip en bleef strak voor zich uit kijken, een onderdrukte lach kon ze niet verbergen. Alsof ik er nu al minder goed uitzie…

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

16 gedachten over “Robert de Niro”

 1. O, ik zie het al weer. Jij hebt zo’n baas die nooit een vak heeft geleerd, maar zijn wijsheden haalt uit de Carp, Intermediair en Quote, die blaadjes waarmee hij zijn krantenbak vol heeft liggen. Trouwens , niets nieuws onder de zon en niets om je ongerust over te maken. Twintig jaar geleden werd subassertiviteit uitgevonden, vervolgens ging het over een gebrek aan sensitiviteit. Toen moest je ineens voldoende situationeel vermogen hebben. Daarna miste je empathie en nu is het een communicatieprobleem, waarmee iedereen aan de praat wordt gehouden. Weet je wat je moet doen? Al die fguren die zich manager noemen, laten lullen en gewoon je vak uitoefenen en je eigen weg daarin gaan. Daar voel je je het beste bij. Geloof deze ouwe rot nou maar eens een keer. 😀

  Like

 2. Ik geloof helemaal wat je zegt Rob, sterker nog, wat mij betreft kun je minister president worden, maar alle jongens met een stropdas die veel in vergadering zitten krijgen bonussen en loonsverhogingen ook al verpesten ze project op project.

  Like

 3. Vlotte babbel, netwerkbouwers, buigen met alle winden mee dus flexibel van geest/gemoed, geen vak geleerd, stuk voor stuk competenties die mensen die een vak hebben geleerd, meestal missen. Zo heeft de wereld zich langzamerhand verdeeld. Kies maar uit. Doe een stropdas om, stap in die brainwash – en spoelmachine, klets vervolgens honderduit en een end weg en je hoort er ook bij en je kostje is gekocht. Zo zijn de rollen nu eenmaal verdeeld. 8)

  Like

 4. Rob Hamilton heeft het weer prachtig verwoord, wat kan een mens er nog aan toevoegen dan inderdaad! laten lullen die baas!
  Misschien moet je die training gewoon gaan doen om er een *prachtig* logje over te schrijven. En meer niet. (Want als je met jouw leuke stukken nog een training nodig zou hebben dan weet ik het niet meer -i rest my case)

  Like

 5. Altijd positief blijven bekijken Mack: mevr. M. beet vast op haar lip omdat ze wilde zeggen dat ze Robert de Niro er nog nooit goed uit had zien zien en ze zich net op tijd bedacht dat jij fan was. 😉

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: