Niet voor mij II

Files op de radio gelden niet voor mij, is een oude stelregel die ik al jaren met succes hanteer.
Vanavond lag dat wat moeilijk, maar het is mij toch gelukt om in anderhalf uur van Nijkerk naar Vaassen te geraken ondanks het verkeersinfact door de sneeuwval op de Veluwe.
De truc is dat je moet gaan denken als je medeweggebruikers, en hen dan een stap voor probeert te zijn.
Het werkt ongeveer zo: De radio kondigt een file aan van een kilometer of 40 op de weg waar je zometeen overheen moet. De meeste mensen gaan dan in blinde paniek alternatieve routes bedenken en wel zo, dat de ANWB-site er plat van gaat. Dan denken ze: ‘Hmm, er kunnen wel eens meer mensen op dat idee zijn gekomen, ik neem toch stiekem de snelweg.’ Vervolgens denken ze de rest toch te slim af te zijn en nemen in gedachten toch weer de binnendoorweg. En om iedereen in verwarring te brengen nemen ze uiteindelijk toch de snelweg.
Maar dan kom ik. Ik denk nóg een stap verder en neem de binnendoorweg. Dwars over de allerdonkerste weggetjes van de Veluwe. Ik kwam zelfs langs landgoed “Het roode Koper” wat pas dit jaar is ontdekt door een Hilversumse toeriste.
Ik presteerde het om een 8 km lange weg te nemen waar ik welgeteld twee auto’s ben tegengekomen. (Staverden-Elspeet.)
En op een avond als vanavond waarop 800 kilometer file zich rond de Veluwe concentreerde, denk ik dan tevreden: ‘Mack, je hebt een Godgegeven file-ontwijktalent.’

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

30 gedachten over “Niet voor mij II”

 1. Precies zoals je het zegt. De betere denksporters staan nooit in de file. Het is gewoon een kwestie van een paar zetten of slagen vooruit denken. Waarmee je overigens wel die fijne deken en het lunchpakket van de KPD bent misgelopen. En dat is wel een tegenvaller.

  Like

 2. Ik lig met mijn neus op de grond voor je en je weet, dat doe ik niet snel (tenzij ik met lysterine spoel). Knap gedaan en gelukkig maar!! Bevroren mack is ook niks eej..

  Like

 3. Mack, als je je logica nog verder perfectioneerd dan verwacht ik dat wij van Johan Cruijff pas weer horen bij zijn dood. Net als George Besr.

  Like

 4. Mack, als je je logica nog verder perfectioneerd dan verwacht ik dat wij van Johan Cruijff pas weer horen bij zijn dood. Net als George Besr.

  Like

 5. Het Roode Koper kende ik wel, mooi bos. Ligt daar niet een restaurant aan de weg dat ‘De rustende jager’ heet? Wij hielden daar vroeger wel eens redactievergaderingen.

  Like

 6. Het Roode Koper kende ik wel, mooi bos. Ligt daar niet een restaurant aan de weg dat ‘De rustende jager’ heet? Wij hielden daar vroeger wel eens redactievergaderingen.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: