Radioherinneringen

-Elke avond om middernacht het "Wilhelmus."

-'s ochtend tot aan klokslag zeven: "kluung kluung kluung klungklung klungklungklung…Hilversum 3." "kluung kluung kluung klungklung klungklungklung…Hilversum 3."

-Vrijdagnacht Kees Schilperoort en Eric de Zwart met "de Stemband."

-Ma-Avro, di-Vara ,wo-VPRO/EO, do-Tros, vr-Veronica, za-NCRV, zo-KRO.

-Het kledingadvies van Jeroen van Inkel. Schat, Hallo, je bent weer te laat….

-Ko de Boswachtershow. (Alle konijnekeutels, Anton Gleuf)

-De Avondspits. (kruip in de huid van en de poplimerick.) Wij spreken met de overlevering van John Lennon.

-De nationale hitparade. (we draaien de platen helemaal)

-Hobbyscoop. Complete computerprogramma's over de ether downloaden. Maar dat heette toen nog "opnemen".

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

50 gedachten over “Radioherinneringen”

 1. Jaaah mack. Klungklung etc. Hilversum drie.
  En dan de Ko de Boswachtershow. Zo begon de zondagochtend. ’s Middags Los Vast Live ergens vanuit het land. Dan nog even Ome Joop of zoiets tussendoor (wat me eigenlijk niet zo boeide maar vooruit) een Europarade ook nog en dan nog het weeshuis van de hits. Dat was de zondag.
  Ken je Jeugdsentimenten? Daar barst het van dit soort herinneringen.

 2. Jaaah mack. Klungklung etc. Hilversum drie.
  En dan de Ko de Boswachtershow. Zo begon de zondagochtend. ’s Middags Los Vast Live ergens vanuit het land. Dan nog even Ome Joop of zoiets tussendoor (wat me eigenlijk niet zo boeide maar vooruit) een Europarade ook nog en dan nog het weeshuis van de hits. Dat was de zondag.
  Ken je Jeugdsentimenten? Daar barst het van dit soort herinneringen.

 3. @Marina: Precies, dat was ook het eerste dat mij te binnen schoot, en meteen daarna ‘langs de lijn’ op zondag, brr, die laatste roept heel wat minder zoete associaties op.
  Dan hebben we ook nog: ‘Het weeshuis van de hits’ en de piratenzenders, steeds maar weer aan die knop draaien voor zo min mogelijk ruis.

 4. @Marina: Precies, dat was ook het eerste dat mij te binnen schoot, en meteen daarna ‘langs de lijn’ op zondag, brr, die laatste roept heel wat minder zoete associaties op.
  Dan hebben we ook nog: ‘Het weeshuis van de hits’ en de piratenzenders, steeds maar weer aan die knop draaien voor zo min mogelijk ruis.

 5. Ko de Boswachtershow inderdaad. En Gute Nacht Freunde ook. En later luisterde ik naar Radio Luxembourg, waar ze alle hits altijd al een paar weken eerder hadden (want ze volgden de Engelse hitparade).

 6. Vooral Frits Spits met de Avondspits mis ik wel behoorlijk. Met daaraan verbonden de lichtjes in de straat in de winter en voor een kachel warme choco drinken (wat geheel anders is dan voor de CV)

 7. Vooral Frits Spits met de Avondspits mis ik wel behoorlijk. Met daaraan verbonden de lichtjes in de straat in de winter en voor een kachel warme choco drinken (wat geheel anders is dan voor de CV)

 8. De duivenberichten voor de reguliere programma’s toen ik klein was 😀
  En The big L, jaa dat was het alternatief toen de zeezenders (toen Mi Amigo) zwegen… Ik ben pas in 1980 naar FM gaan luisteren ;o)

 9. De duivenberichten voor de reguliere programma’s toen ik klein was 😀
  En The big L, jaa dat was het alternatief toen de zeezenders (toen Mi Amigo) zwegen… Ik ben pas in 1980 naar FM gaan luisteren ;o)

 10. Zaterdagmiddag op de VARA de Clichémannetjes (Van Kooten en de Bie), later de Rooie Haan. Daarvoor de Bonte-Dinsdagavondtrein met Cees de Lange, Donderdag de NCRV met Herman Bodegraven met een quiz ‘Mastklimmen’: “En dan nu de hamvraag!”

 11. Zaterdagmiddag op de VARA de Clichémannetjes (Van Kooten en de Bie), later de Rooie Haan. Daarvoor de Bonte-Dinsdagavondtrein met Cees de Lange, Donderdag de NCRV met Herman Bodegraven met een quiz ‘Mastklimmen’: “En dan nu de hamvraag!”

 12. @ de P.:
  Ik moet even korrigeren. Cees de Lange was van de VARA, deed de Showboat op zaterdagavond, welke tegenover Negen heit de klok van de KRO was geprogrammeerd. Cees de Lange heeft een keer een uitstapje van een of twee jaar naar de AVRO gemaakt en daar stond toen half omroepland van op zijn kop. Overigens vergeet het staartje van de Showboat niet, Mimosa, geschreven door Eli Asser.

 13. @ de P.:
  Ik moet even korrigeren. Cees de Lange was van de VARA, deed de Showboat op zaterdagavond, welke tegenover Negen heit de klok van de KRO was geprogrammeerd. Cees de Lange heeft een keer een uitstapje van een of twee jaar naar de AVRO gemaakt en daar stond toen half omroepland van op zijn kop. Overigens vergeet het staartje van de Showboat niet, Mimosa, geschreven door Eli Asser.

 14. Joh, die aondagochtend zat vol amusement, want nadat je met moeite wakker was geworden met Ko, kwam dat sportprogramma langs waarin Peter Knegtjens een column had en daarna kwam volgens mi Dubbellisjes al, toch? 😉

 15. Joh, die aondagochtend zat vol amusement, want nadat je met moeite wakker was geworden met Ko, kwam dat sportprogramma langs waarin Peter Knegtjens een column had en daarna kwam volgens mi Dubbellisjes al, toch? 😉

 16. 123456789… en nou zit dat k*tmens ons met van die kl*tereclames over magnetische hangers te terroriseren. 😦
  Ik heb dat aanloopdeuntje van 20 voor 7 nog altijd in mijn kop:
  pom-pom pom-pom pom pom. Stom hé!

 17. Sorry, maar ik bedoelde het deuntje als de TV begon ’s avonds om 20 voor 7. Om beurten werden er plaatjes met dame en bloemen en dan weer de klok getoond. Dat deuntje zit in m’n kop. Die van de radio niet zo, dat was me te vroeg, om die tijd luisterde ik niet. 🙂

 18. En dan, ik dacht op zondag middag het programma ‘Spleen’ voor de alternatieve muziek liefhebbers. Was dat niet van de VPRO?? Is daar nog wat van terug te vinden?? Net als op de dinsdag avond VARA’s Vuurwerk!! Werelds, waar blijft de tijd..

 19. En dan, ik dacht op zondag middag het programma ‘Spleen’ voor de alternatieve muziek liefhebbers. Was dat niet van de VPRO?? Is daar nog wat van terug te vinden?? Net als op de dinsdag avond VARA’s Vuurwerk!! Werelds, waar blijft de tijd..

 20. Ik luisterde graag radio, maar op zondag had je zo’n programma waar ik nooit wat van begreep. Dan hadden ze het over erecties enzo. Was dat niet met ene Marja of zo? Ik weet niet, ik was toen nog heel klein 😉

 21. Ik wil via deze weg het volgende kwijt: 3FM was in de jaren 80 en 90 mijn station! Ik luisterde graag naar de KRO op de zondag. Wie herinnerd zich niet het programma Goudkoorts. Elke zondag tot 1991 was dit programma te horen met speurtochten door muziek en plaatsen. Ik heb de laatste uitzending opgenomen. Ook Het Weeshuis van de Hits vond ik bijzonder mooi. Helaas kon ik de laatste uitzending op zondag 29 december 1991 van Het Weeshuis van de Hits door plotselinge familieomstandigheden niet geheel opnemen. Via deze weg wil ik jullie vragen die laatste opname / uitzending mij toe te sturen. Ik ben er nog steeds kapot van dat ik die laatste uitzending niet heb opgenomen. Ook Breakfast Club met wederom Peter Van Bruggen en Jeanne Kooimans (tegenwoordig op Radio 5 met een ochtendprogramma?) had leuke fragmenten. Lastig te vinden? Ik zoek al jaren naar oude opnamen van Goudkoorts, Het Weeshuis, Dolce Vita, Liefdeslijn, Op Slag van Maandag, Station 3 programma’s die vanaf 1992 op zaterdag, zondag en maandag horizontaal geprogrammeerd werden en een kort durige samenwerking op Radio 3 tussen AVRO, KRO en NCRV waren.
  Het lukt mij ook alleen niet Radio 2 (waar Peter van Bruggen nu te horen is met het programma Goudmijn) of Radio 3FM te bereiken om oude opnamen te achterhalen. Wie heeft een oplossing? Men kan veel klagen over de publieke omroepen, maar geef ze eens ongelijk: Radio 2 en Radio 3FM zijn nooit bereikbaar en heb je na vele pogingen eindelijk iemand te pakken, blijkt het een dom blondje te zijn die je niet door wil verbinden met de presentator!
  Ik heb meerdere keren geprobeerd Peter van Bruggen aan de telefoon te krijgen, maar die heeft het zogenaamd te druk met zijn uitzending voor Goudmijn. Tot zover mijn gal over de onbereikbaarheid van de publieke omroepen!
  Kunnen we niet een soort clubje oprichten waar we om de zoveel tijd bij elkaar komen en waar we oude radio herinneringen of fragmenten kunnen ophalen?
  Tevens zoek ik tekst –en draaiboeken van toneelstukken, films, radio –en tv programma’s, evenementen en andere projecten. Heeft u ook een cd of cassettebandje met geluidsfragmenten en de dubbel cd van Veronica met oude jingles en tunes?
  Tot slot: Wie verkoopt zijn of haar z.g.a.n. / tweedehands dubbele cassetterecorder met cd-speler tussen de E 50,- en +/- E 75,-? Mijn cassetterecorder kan niet meer opnemen, terwijl ik iemand ben die alle Radio 3FM programma’s beluister en belangrijke fragmenten, gebeurte-nissen wil opnemen. Nu kan ik dat dus niet meer, dus HELP!
  Mijn adres trouwens voor het opsturen van oude opnamen op een cassettebandje / CD van onder andere Het Weeshuis van de Hits op zondag 29 december 1991, CD met (oude) geluidseffecten en dubbel CD met jingles en tunes van Veronica is:
  Evert Pultrum
  Dorpsstraat 45
  8432PM Haule
  Of bel mij voor tips: 0 51 6 – 5 77 2 11
  B.g.g.: 0 6 – 21 84 20 68
  E-Mailen kan ook naar: evertp@live.nl

 22. Ik wil via deze weg het volgende kwijt: 3FM was in de jaren 80 en 90 mijn station! Ik luisterde graag naar de KRO op de zondag. Wie herinnerd zich niet het programma Goudkoorts. Elke zondag tot 1991 was dit programma te horen met speurtochten door muziek en plaatsen. Ik heb de laatste uitzending opgenomen. Ook Het Weeshuis van de Hits vond ik bijzonder mooi. Helaas kon ik de laatste uitzending op zondag 29 december 1991 van Het Weeshuis van de Hits door plotselinge familieomstandigheden niet geheel opnemen. Via deze weg wil ik jullie vragen die laatste opname / uitzending mij toe te sturen. Ik ben er nog steeds kapot van dat ik die laatste uitzending niet heb opgenomen. Ook Breakfast Club met wederom Peter Van Bruggen en Jeanne Kooimans (tegenwoordig op Radio 5 met een ochtendprogramma?) had leuke fragmenten. Lastig te vinden? Ik zoek al jaren naar oude opnamen van Goudkoorts, Het Weeshuis, Dolce Vita, Liefdeslijn, Op Slag van Maandag, Station 3 programma’s die vanaf 1992 op zaterdag, zondag en maandag horizontaal geprogrammeerd werden en een kort durige samenwerking op Radio 3 tussen AVRO, KRO en NCRV waren.
  Het lukt mij ook alleen niet Radio 2 (waar Peter van Bruggen nu te horen is met het programma Goudmijn) of Radio 3FM te bereiken om oude opnamen te achterhalen. Wie heeft een oplossing? Men kan veel klagen over de publieke omroepen, maar geef ze eens ongelijk: Radio 2 en Radio 3FM zijn nooit bereikbaar en heb je na vele pogingen eindelijk iemand te pakken, blijkt het een dom blondje te zijn die je niet door wil verbinden met de presentator!
  Ik heb meerdere keren geprobeerd Peter van Bruggen aan de telefoon te krijgen, maar die heeft het zogenaamd te druk met zijn uitzending voor Goudmijn. Tot zover mijn gal over de onbereikbaarheid van de publieke omroepen!
  Kunnen we niet een soort clubje oprichten waar we om de zoveel tijd bij elkaar komen en waar we oude radio herinneringen of fragmenten kunnen ophalen?
  Tevens zoek ik tekst –en draaiboeken van toneelstukken, films, radio –en tv programma’s, evenementen en andere projecten. Heeft u ook een cd of cassettebandje met geluidsfragmenten en de dubbel cd van Veronica met oude jingles en tunes?
  Tot slot: Wie verkoopt zijn of haar z.g.a.n. / tweedehands dubbele cassetterecorder met cd-speler tussen de E 50,- en +/- E 75,-? Mijn cassetterecorder kan niet meer opnemen, terwijl ik iemand ben die alle Radio 3FM programma’s beluister en belangrijke fragmenten, gebeurte-nissen wil opnemen. Nu kan ik dat dus niet meer, dus HELP!
  Mijn adres trouwens voor het opsturen van oude opnamen op een cassettebandje / CD van onder andere Het Weeshuis van de Hits op zondag 29 december 1991, CD met (oude) geluidseffecten en dubbel CD met jingles en tunes van Veronica is:
  Evert Pultrum
  Dorpsstraat 45
  8432PM Haule
  Of bel mij voor tips: 0 51 6 – 5 77 2 11
  B.g.g.: 0 6 – 21 84 20 68
  E-Mailen kan ook naar: evertp@live.nl

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s