Gaan we zo met asielzoekers om?

Een poemabergleeuw op de Veluwe. Die hoort hier niet dus schieten we hem dood. Zo'n beest is levensgevaarlijk en straks valt hij een mens aan.

Ja, dat zou kunnen. Maar tijgers in Indonesië vallen ook wel eens een inboorling aan en dat is geen probleem. Dat is de natuur.
Edelherten horen ook niet op de veluwe, die zijn er ook maar uitgezet maar dat vinden we mooi. Wie zegt mij trouwens dat deze poema niet gewoon uit Noord-Amerika is komen overzwemmen om zijn geluk hier te beproeven? Dan hoort hij hier dus wel.
Weet je wie hier niet horen? Eikels. En daar is het halve land mee gevuld.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

17 gedachten over “Gaan we zo met asielzoekers om?”

 1. Inderdaad. Maar vanochtend zei een woordvoerdster van de politie nog dat verdoven geen optie was.
  Die loog dus.
  Wat wonen we eigenlijk in een bananenland. Puma’s, liegende politie…

 2. Die woordvoerster had sowieso een vreemde redenering. “We schieten het dier dood, want een verdovingspijltje zou kunnen missen” Blijkbaar kunnen ze maar een een wapen raak schieten?

 3. Tsk, inderdaad BELACHELIJK!
  Tis verdomme een schitterend beest! Oké, het hoort niet thuis op de Veluwe. Maar als ze ze in Afrika levend kunnen vangen met een net of zo, waarom dan hier weer niet????
  Moeten ze zo aan de tax komen van uitgedeelde bekeuringen per jaar: EEN poema= 100 bekeuringen???
  Klotezooi… 😦

 4. Ik ken inderdaad heel wat meer mensen die zo niet een stevig verdovingspijltje, danwel een heel ander kaliber in hun je-weet-wel geschoten mogen krijgen, dan zo’n prachtige poema (puma?).
  Tsjonge jonge. Dan zet je er toch een hekje omheen en maak je er een safaripark van. Wat is het probleem nu helemaal…? 😉

 5. Of je laat ‘m gewoon lopen want sinds ik hier (op de Veluwe dus) woon hoor ik maar 1 ding: We hebben een overschot aan everzwijnen…. Kom je daar ook eens op een natuurlijke manier vanaf ipv afknallen….

 6. Idd een goed idee, gewoon laten lopen die poema.
  Wordt het overschot aan katten en vossen ook eens opgeruimd, en van vele menselijke slachtoffers door poema aanvallen heb ik nog nooit gehoort, maar toch schijnt het beest hardstikke gevaarlijk te zijn !?…

 7. @lennard: even verderop in datzelfde artikel: “Als een jager het dier in het vizier krijgt, wordt hij doodgeschoten, aldus een woordvoerder van de politie” De mening over de juiste temperatuur om de soep op te eten zijn dus nogal verdeeld

 8. Vandaag tijdens ons afdelingsuitje werd er ook heel wat in de (Zoetermeerse, for god’s sake…) natuur gewandeld, en kwam de poema ook ter sprake. Hij schijnt al op meer plaatsen gesignaleerd te zijn, zelfs in Belgie. Waarop gesuggereerd werd dat het een Japanse poema was, bezig met zijn ‘Europe in a week’ tripje. Dat vond ik best grappig. 😉
  Overigens dacht ik zelf nog een poema te zien. Maar dat bleek een schaap te zijn. 😀

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s