Knauw

Misschien was het mijn eigen schuld. Wel zeker was het mijn eigen schuld, maar het is zoals ik ben en als je een eend bent, dan kwaak je. Soms word je compleet verrast door iemand. Iemand die je al jaren kent, en met wie je een relatie hebt opgebouwd die net ietsje verder gaat. Niet te ver, omdat we collega’s zijn en ik getrouwd ben. Ze heeft me veel verteld over haar relaties, over haar gebrek aan sociale vaardigheden, over haar onzekerheden, maar we bleven altijd op gepaste afstand. Zij is 15 jaar jonger, en avontuurlijker dan ik. Dat is iemand al vrij snel moet ik toegeven en dit is voor het eerst dat ik baalde van mijn saaiheid.

Want natuurlijk wist ik dat de dag zou komen dat ze tegen iemand aan zou lopen, en ik kon dat niet zijn, dat had ze zelf ook al eens geconstateerd. Maar dat het een ander uit ons team zou zijn, iemand uit dezelfde stad en hetzelfde land als zij, die ik wel eens aan de lijn heb maar nog nooit ontmoet heb omdat hij vrij nieuw is, dat zag ik niet aankomen. Een vreemde zou goed te accepteren zijn geweest want je kunt 20 jaar getrouwd zijn, een mooie jonge vrouw die jou in vertrouwen neemt laat je niet onberoerd.

Nu gaat ze samen met hem een week naar New York. Ze vertelde het me vrijdagmiddag. Ik wist van niks, al had ik wel eens een gerucht gehoord. Het blijkt al een halfjaar aan de gang te zijn en ze heeft me niks verteld. Ego, jaloezie, en welke opmerkingen om indruk op haar te maken heb ik allemaal geplaatst de afgelopen zes maanden? “Omdat ik er niet naar gevraagd had,” antwoordde ze op mijn verbouwereerde vraag.

Op dit moment liggen ze waarschijnlijk samen in bed. Ik heb hem verdomme op Facebook bekeken om eens te kijken wie hij nu was. Natuurlijk, hij gaat niet met de auto op vakantie naar Frankrijk of loopt met de hond in het bos. Nee natuurlijk niet. Hij gaat naar Istanboel, laat zich fotograferen met een roofvogel op z’n hand, heeft tatoeages op z’n arm. En nu naar New York. En ik woon in Vaassen. En ik kocht gisteren vissenvoer bij de dierenwinkel. Uiteindelijk besloot ik dat ik toch beter was dan hij. Ik moest wel. Ik moest snel van dit barstje in mijn hart af.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Knauw”

  1. Het gevoel dat je als oudere man het idee hebt dat zo’n vrouw de verkeerde heeft gekozen herken ik wel ergens van (alhoewel ik nu niet direct kan bedenken waarvan of van wanneer).

    Like

    1. God, dat lijkt me moeilijk als je kinderen hebt, als er een de verkeerde kiest (niet alleen dochters) en je weet dat je niets kunt doen omdat het slechts averechts zal werken.

      Like

  2. Recht uit het hart.

    Bij mij wilde ‘zij’ wel met mij in zee, maar verkoos ik het leven dat ik had. Maar die nieuwe wat een lul van een vent was dat. We waren zo close een soort van soulmates en sindsdien zie ik haar nooit meer.

    Like

Zegt u het maar

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.