Het zijn net mensen.

Toch kan ik die Van der Staaij een zekere mate van humor en charme niet ontzeggen. Drie zetels en een recordwinst in Staphorst, waar een derde van de bevolking op de SGP stemde. Waar de derde zetel vandaan kwam, na altijd heel stabiel twee zetels te hebben gescoord was de vraag. Van der Staaij beantwoordde die vraag met het antwoord. Er hebben veel meer mensen op de SGP gestemd dan anders. Hoewel de vorige lijsttrekker Van der Vlies ook wel mijn sympathie had, vanwege diens strenge voorkomen en diens bijnaam “het geweten van de Tweede Kamer” denk ik dat Van der Staaij het dan toch voor elkaar heeft gekregen om extra kiezers te trekken. Daar waar ik altijd dacht dat het niet uitmaakte wat de SGP deed, riep of hoe ze campagne voerde, de uitslag stond toch al vast. Dus tenzij het aantal SGP kiezers wat 18 jaar en ouder is, ineens veel groter is geworden (ook niet ondenkbaar) heeft Van der Staaij, uiteraard met Gods hulp, een grootse prestatie geleverd. Ze timmeren aan de weg, en ze komen eraan.

Misschien kwam het wel doordat Van der Staaij niet het dominee-voorkomen van Van der Vlies heeft. Doordat hij voor SGP-begrippen erg hip is. Misschien was het wel omdat hij durfde te zeggen wat Van der Vlies nooit durfde uit te spreken. Het inwendige verzet in het lichaam van de vrouw, gebaseerd op dubieus Amerikaans onderzoek uit de jaren ’80. Dat heeft er veel over de streep getrokken, dat is een feit. Ondanks deze uitglijder, gefeliciteerd SGP. We zullen het nooit in grotendeels eens worden, maar het zijn geweldige discussiepartners. Tenminste, dat vind ik.

Kennen we eigenlijk mensen die tijdens een verkrachting zijn verwekt? Nee hè? Zie je nou wel!

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

9 gedachten over “Het zijn net mensen.”

  1. Die laatste zin is best bruut (ook al ga ik er van uit dat het cynisch en niet serieus is bedoeld). Ik ken ze namelijk wel. Want er bestaan dus kennelijk mensen die daar voor uitkomen (en dan vraag ik me nog steeds af hoe dat voor die kinderen later is… dat de halve buurt weet hoe ze op de wereld gekomen zijn).

  2. “Hoewel de vorige lijsttrekker Van der Vlies ook wel mijn sympathie had, vanwege diens strenge voorkomen en diens bijnaam “het geweten van de Tweede Kamer”
    Dat had ik nu ook. Jammer alleen van die God ;-).

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s