Oh oh

Daarnet liep ik een rechthoekje met Mack (de echte) en ik was een beetje in gedachten verzonken.
Ergens bij Mack's favoriete veldje deed ik een stap en hoorde een krakend geluid onder mijn voet.
Toen ik verschrikt naar beneden keek zag ik dat ik op een slak was gaan staan. Om me heen nog zeker 20 slakken.
Omdat de situatie uitzichtloos was en de kans op herstel nihil ben ik nogmaals op de slak gaan staan. Om 'm voor de zekerheid uit z'n lijden te verlossen.

En voor de zekerheid heb ik ook even gecontroleerd wanneer hij voor het laatst is gesignaleerd.
29 april. 36 dagen geleden.
Eveneens voor de zekerheid heb ik even gecontroleerd hoe hard een slak kan. 691,2 meter per etmaal. Dus dat is in 36 dagen bijna 25 kilometer.

Oef!
*slaakt zucht van verlichting*

Vertrekadres: Schouwen-Duiveland – Dreischor (NL, 4315)
Bestemming: Epe – Vaassen (NL, 8171)
Afstand: 190,9 km.
Reisduur slak: 6628 uur 47 minuten.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

9 gedachten over “Oh oh”

 1. ’t Is altijd weer drama met die regen… Even de kliko ’s avonds terugzetten in de achtertuin, door het steegje en dan..snerp! Krak! Skrok! En dan moet ik nog een keer stampen want anders ligt ie/ liggen ze daar nog half levend.
  Thuis veeg ik met wroeging de slakkenvoet op de mat.

 2. Mack, de P. heeft Joep eergisterochtend weer op zijn plekje in de schuur aangetroffen. Maar als Joep had gewild, had hij in een dag bij je op de stoep gestaan. Hij heeft al een ruimtereis achter de rug, ja.

 3. Gelukkig dat het de legendarische Joep niet was, wat een opluchting ! Maar inderdaad, na een regenbui even je tuinpad aflopen en je voelt je meteen een massamoordenaar.
  Maar als ik dan weer zie wat een gemene dingen slakken met mijn mooiste en vooral duurste tuinplanten doen…. *voelt zich enorm verscheurd*

 4. Ik heb gisteren ook tussen de broertjes, neefjes en verdere familie van Joep moeten slalommen. Het is blijkbaar erg prettig weer voor ze (of ze zijn gewoon hitsig, dat kan natuurlijk ook nog). 😉

 5. Toch wel handig dat de Markerwaard volgestort is met zand. Kunnen de slakken tussen Amsterdam en Leeuwarden alvast de kortere zuiderzeeroute gebruiken 😉
  Esc-ar-Go!

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s