Zelfdestructie

Ik ben vijftig. Dan zou je zeggen, doe eens rustig. Maar ik kan eenmaal niet tegen onrecht, al bestaat dat wellicht alleen in mijn ogen. Als ik baal van een verliespartij van PSV, dan lijd ik, en dat probeer ik alleen te doen. Maar ik ben chagrijnig en op jennende Ajacieden zit ik dan niet te wachten. Hoe dicht ze ook bij mij staan, dat maakt op zo’n moment niks uit, het liefst sloeg ik ze neer. En als het nu alleen kwam door slecht spel, dan was het tot daar aan toe, maar als er wekelijks op cruciale momenten een nadelige scheidsrechterlijke beslissing is, dan maakt me dat pissig. Goed, dat zullen sommigen Calimero of huilie huilie vinden, dat is dan jammer. Als ik ongelijk heb hoor ik de argumentatie wel.

In elk geval, ook thuis wordt de sfeer er niet beter op. Ik ben al niet te genieten maar als Linda dan nog partij kiest voor de verkeerde ga ik door het lint. Dat doet ze in de auto ook vaak als ik loop te schelden op een medeweggebruiker die een lul is. In dit geval stapte ik uit een groepsapp waar de teringlijer zich in bevond. Optyven! Handig is het niet hoor, dat geef ik toe, beter zou het zijn om voor de makkelijke weg te gaan en sportief te doen. Dat zit er bij mij niet in helaas. Ik barst liever dan dat ik buig. You’ll be sorry when I’m dead, and all this guilt will be on your head. Dat ongeveer. Sting begrijpt het tenminste. Maar die was jong toen hij het schreef. Ik ben hier veel te oud voor.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

26 gedachten over “Zelfdestructie”

 1. “maar als er wekelijks op cruciale momenten een nadelige scheidsrechterlijke beslissing is”

  Bedoel je die onterechte penal tegen Groningen gisteren? Of dat onbestrafte shirtje trekken in de 16 tegen Groningen? Of die 3 doodschoppen van die 3 PSV’ers van afgelopen week? Of misschien die onterecht afgekeurde goal van Promes tegen Chelsea?
  Ben erg benieuwd waar je op doelt met je Calimero gedrag.

  Like

  1. Promes was terecht afgekeurd. Ik doel op het neerslaan van lozano door tadic in de tweede minuut. Geen var ingreep. Ik doel op de doodschop die dumfries kreeg. Geen var ingreep. Ik doel op doelpunten van Ajax die goedgekeurd werden nadat de bal uit was tegen real en Feyenoord. Ik doel op de penalty die Lammers had moeten krijgen toen het 4-4 stond tegen Ajax. Waarvan de knvb later toegaf dat dat zo had moeten zijn. Ik doel op de penalty die Ajax tegen Utrecht kreeg toen ze hem nodig hadden. Jij noemt een paar terechte beslissingen van de var. Wat ze doen is op cruciale momenten wel of niet ingrijpen.

   Like

   1. Ik bied Dhyan bij deze een dag blogruimte aan om iets over zichzelf te vertellen. Ik hoop dat hij het leest en vooral dat hij het doet zodat wij onze anonieme toetsenbordridder wat beter leren kennen.

    Like

 2. Wat maak jij het jezelf moeilijk door je humeur te laten bepalen door die kwallenballerij uit Amsterdam en de Voordeel Ajax Regelen methode.
  Zonde van de tijd en energie die je erin stopt. Dat verdienen ze toch niet?

  Like

  1. Nee natuurlijk niet. Daarom ban ik ook alle etters van mijn social media. Maar dan laat ik mij weer kennen, kennelijk. Ik wil ze gewoon niet horen. Ga naar je eigen feestje, denk ik dan.

   Geliked door 1 persoon

 3. Je hebt nu dus een beveiligde site omdat je je een beetje laat ophitsen door voetbalgekkies??
  Je kunt toch ook gewoon je schouders ophalen en overgaan tot zaken die er wel toe doen?

  Like

  1. Zo ligt het niet helemaal Francien. Al begint het daar wel mee. Ik krijg er ook thuis de grootste ruzie over, omdat ik mijn gelijk probeer te halen. Ik heb geen zin in mensen die daar alleen maar van genieten. FB is nu weg, dit zit achter slot en grendel, en ik kan geen PSV meer kijken omdat ik me gigantisch opfok over de arbitrage en daarmee de sfeer verziek. Het is een serieus probleem, al is het kinderachtig. Binnenkort wordt mijn rijbewijs nog ingenomen en dan is het helemaal klaar en is 50 precies zoals ik het me had voorgesteld.

   Like

   1. Onze oudste wordt over 2 jaar 50. Ik ga me vast maar voorbereiden.
    Hier wordt voetbal standaard met de koptelefoon op gekeken. En na afloop mag er 5 minuten over al die foute arbitrage gezeurd worden. En dan is het klaar.

    Like

    1. Die van mij kijkt er al niet eens meer naar onder het mom van ‘slecht voetbal” toch jammer, vroeger was het nog weleens gezellig.

     Like

 4. Wat een gedoe om hier te lezen. En dat allemaal om een handvol var-specialisten? 😉 Ik ben daarbij nog in het voordeel dat ik al bekend ben bij WordPress.com. Anderen moeten dat ook nog aanmaken om hier te lezen. Verwacht me hier in elk geval niet te vaak. Dwz ik ben uit principe nooit ingelogd bij wordpress. Om een vergelijkbare reden lees ik nooit bij Fakeboekfiguren. Over een week lees ik hier weer. Eens kijken waar dit nu allemaal voor nodig is.

  Like

 5. Nu moet ik telkens een hele inlogprocedure doorlopen om hier te kunnen lezen. Iemand met een achtergrond in ICT enzo moet daar toch een oplossing voor weten. Heus, het kan makkelijker.

  Like

 6. Mij lijkt het nog steeds verstandig om uit een groeps-app te gaan waaraan je je ergert. Als iemand iets belangrijks heeft, kan hij je toch rechtstreeks een bericht sturen. (Maar ook dat kan best wel eens een heel ‘oude of grijze’ gedachte zijn.)) En als iets boosheid oproept, dan “zegt” dat toch iets? En waarom zou dat “iets” iets negatiefs over jou of je boosheidsbeheersing (of wat dan ook) moeten zijn?
  OK, ok ok: voorbehoud, ik ben ook (?) zoiemand die (te) lang blijft glimlachen en (te) laat ontploft, en in de ogen van de omgeving daardoor meestal “te onverwacht”. Aan de andere kant: “doe even realistisch,” denk ik vaak, “Hoeveel crap denk je dat iemand kan verstouwen? Natúúrlijk zitten daar grenzen aan, voor iedereen. Ook voor mensen die lang vriendelijk of gemoedelijk blijven.” Dus: tegen jennende ajaxieden mag je gewoon terug jennen, en het liefst zo vroeg mogelijk in het “gesprek”, zodat niemand het idee krijgt dat je qua jennen onderdoet voor een ander 🙂

  P.S., dit is de serieuze inhoudelijke reactie, met het risico dat ik er geen biet van snap 🙂 M’n andere optie was: Een YT-filmpje opnemen met een “jennende F-sider imitatie”, maar die had helemaal de plank kunnen misslaan omdat ik er niks van snap 😉 (Seg, ken ik t’r wat an doen datj die LLLusijaaanoow en die Ritsjiejaanow in het pennAltie-gebiet sijn gaan leggen? En datj de schijts danneffen een oogie dicht knijpt?)

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat terug jennen doe ik juist niet, omdat ik weet hoe ik er zelf mee omga. (wat u niet wilt dat u geschiedt…) Nou ja, één keer. Toen kreeg ik elke week nadat PSV niet dichterbij Ajax konden komen, een pesterig appje. Ook nadat Ajax weer eens een onterechte penalty (de mening van veel deskundigen) had gekregen om toch voorop te kunnen blijven. Toen het op de laatste dag alsnog mis ging voor Ajax heb ik aan de graafschap supporter als dank op mijn werk een fles bier overhandigd waar de jenner bij was. Maar die had er het hele jaar om gevraagd.

   Het is trouwens niet het jennen an sich, daar zou ik tegen moeten kunnen, het is die eeuwige arbitrage die altijd beslissingen in het nadeel van PSV neemt en in het voordeel van Ajax. Het is wat lastig uit te leggen, maar ik heb een bijzondere band met Hans over PSV. En nu wordt me dat voor mijn gevoel afgepakt door die eeuwige beslissingen in het voordeel van Ajax, waardoor je bij voorbaat kansloos bent.

   Nee, het YT filmpje was nu geen goed idee. Daarvoor moet het geen oktober zijn. 😉

   Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: