Bekering

Korfbal, dat is een gereformeerden-sport zei een refo eens tegen mij. Hij was zelf fan van Ajax en Simon & Garfunkel als de kerk niet meekeek. Hij legde uit dat het gemengde karakter van korfbal een stimulans was om iemand van de andere sekse te ontmoeten,  en dat daardoor veel gereformeerden het speelden.  Ik kende het niet, en ik vond het altijd een ietwat verwijfde sport. Nu zit mijn dochter er sinds kort op en ze had haar eerste wedstrijd. Uit in het gereformeerde Kampen.

Ik kende geen enkele spelregel, maar ik liet het me allemaal uitleggen. Een verdedigend vak, een aanvallend vak, een jongen mag geen meisje dekken, (zo drukte mijn dochter het uit) er mag niet met de verkeerde arm verdedigd worden, er mag niet gelopen worden met de bal, er mag niet op doel geschoten worden als men gedekt wordt en zo zullen er nog veel meer regels zijn. Het Kampense publiek was bloedfanatiek. Ik merkte nauwelijks verschil met de vroegere voetbalwedstrijden. We stonden 4-1 achter, maar kwamen langzaam terug in de wedstrijd. Mijn dochter kreeg goede aanwijzingen van haar coach, en de zenuwen die ze van te voren had, waren snel weg.

Ik vond het warempel nog leuk om te kijken. Het is snel, behendig, en soms smerig. Tammar miste elke ervaring, maar dat viel mij niet op. Ze was snel en ze schoot af te toe op doel. Met een knalrood hoofd kwam ze het veld af. 6-6 einduitslag. Ik had het naar mijn zin op de tribune. Een vooroordeel minder en een ervaring rijker. Misschien moest ik ook eens overwegen om me te bekeren.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

5 gedachten over “Bekering”

  1. Heb het nog moeten spelen op de PA. Daarna de regels uit mijn hoofd geleerd en never nooit meer gedaan. Hoefde gelukkig geen korfbal les op het examen te geven.

    Like

Zegt u het maar

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.