La Casa de Papel

La Casa de Papel is de Netflix serie die ik momenteel volg. Nou ja, volg, ik kan niet wachten op de volgende aflevering. Het is een Spaanse serie die gaat over een briljant bedachte overval op de Spaanse variant op Joh. Enschede, door mij altijd aangeduid als Johan Enschedede. Het begint voorspoedig voor de bankrovers en nadelig voor de politie, maar langzaam draaien de rollen om.
Er speelt een actrice in mee waar ik het warm van krijg, en tot overmaat van ramp speelt ze ook nog de verleidster. Goed dat ik geen beveiliger ben, want ik zou kansloos zijn tegen zoveel sensueel geweld. En dan hebben ze haar in de serie niet eens voordelig neergezet. Ursula heet ze, googelt u maar eens.

Van alle Netflix series die ik gezien heb, vind ik deze de beste. Het is ook uitstekend voor mijn taalgevoel. Ik spreek inmiddels vloeiend Spaans. Niet dat ik te verstaan ben voor een Spanjaard, maar hier thuis gooi ik de ene na de andere Spaanse zin eruit. Inclusief de c die als een Engelse th klinkt. Policia Nacional. Het is verslavend. En irritant voor mijn huisgenoten. Maar je kunt het toch nooit iedereen naar zijn zin maken.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “La Casa de Papel”

Zegt u het maar

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.