Stekker

Ik zocht twee leeslampjes voor boven ons bed. Niet moeilijk, zou je denken. Ik ging langs Praxis en sprak een jongeman aan. Of ze ook een lampje hadden met een stekker eraan dat je aan de muur kon vastmaken. Want bij de lampen die aan de wand hingen, zat geen stekker. Tenminste geen zichtbare. “Die bestaan niet,” zei de man. Ik fronste mijn wenkbrauwen en legde hem het nogmaals uit. “Vroeger had iedereen een lampje boven zijn bed.” Bestonden nog steeds niet volgens de man, en hadden ook nooit bestaan. Ik legde hem uit dat ik waarschijnlijk wat ouder was en dat het daaraan lag dat hij het niet wist. Toen ging hem een lampje branden en hij liet me een exemplaar zien. “Ja, die worden nooit meer verkocht,” zei hij. Ik wilde er twee, maar ze hadden er nog maar één.

Ik ging naar Gamma, liep naar de afdeling verlichting, constateerde dat ze er ook niet hingen, en liep onverrichter zake weer naar buiten. Ik ging naar Karwei, liep naar de verlichtingsafdeling, baalde al dat ze alleen spotjes zonder snoer hadden, tot mijn oog viel op een klein wandje met wandlampjes met hier en daar een snoer. Zo mooi als bij Praxis waren ze niet, maar hier hadden ze er van een bepaalde soort twee. Ik pakte er twee en liep ermee naar de infobalie voor wat extra info, en sprak met de mevrouw over het schrale aanbod aan lampjes met een stekker. Ze dacht er net zo over. Wat moet ik met een lampje zonder stekker?

Ik besprak het probleem met een collega. Die vond mij uiteraard een ouwe lul die weer iets van vroeger moest hebben. Volgens mij lag het eraan dat er te weinig gelezen wordt. Volgens hem moest je lezen van een tablet die zelf licht gaf. En dat zal het probleem wel zijn. Als de tablet licht geeft, wie heeft er dan een leeslampje nodig?

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Stekker”

   1. Gelukkig (?) is bij ons de Gamma ook héél ver weg 🙂
    We hebben wel ns gehad dat ze ons probeerden wijs te maken dat een standaard kraan-maat niet ‘standaard’ was. Moet je weer een loodgieter over de vloer halen die je uitlegt dat de leiding/aansluiting toch ECHT standaard is 😉 Zouden ze aandelen in die branches hebben? 😉 😉

    Like

 1. Dat is omdat iedereen die tegenwoordig in een huis trekt eerst drie maanden alles tot op het frame eruit beitelt om vervolgens elk kabeltje en buisje in de muur weg te kunnen werken.

  Geliked door 1 persoon

 2. “Volgens hem moest je lezen van een tablet die zelf licht gaf” probeer dat maar eens als je niets fijner vindt dan op je zijkant te liggen als je leest en dan je boek zachtjes op de grond laat glijden als je in slaap valt..:)

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.