Relaas van een racist

De raciale problemen nemen enorm toe in dit land. Als blanke man ben je tegenwoordig een racist tot het tegendeel bewezen is. En het tegendeel valt voor mij wat lastig te bewijzen, want ik sta al jaren op goede voet met Zwarte Piet. Ik moet mij er waarschijnlijk de komende decennia bij neerleggen dat ik als racist door het leven moet. Dat zal wellicht inhouden dat ik op een aparte plek in de bus moet zitten, en dat bepaalde parken niet voor mij geopend zullen zijn. Tevens zal ik voor slecht betaalde banen niet meer in aanmerking komen en zal ik af en toe het woord neger moeten uitspreken. Het is niet anders, ik leg me er maar bij neer. Eigenlijk vind ik het best kwetsend dat er zo met mij wordt omgegaan. Eerlijk gezegd deed ik niemand kwaad, maar ineens heb je een stempel.

Ik vertrouw niemand meer, zelfs mijn eigen volk is niet meer te vertrouwen. Mijn Surinaamse buurvrouw van een paar huizen verder, ze doet wel aardig, maar ondertussen is ze bang dat ik een witte puntmuts op zolder heb liggen. Ik ben bang dat de politie mij ook wat vaker gaat staande houden, als blanke man in een te goedkope auto. Ze zullen wel weer ontkennen dat ze het doen, maar ze zijn geen haar beter dan ik.

Ik hoop dat er binnenkort een politiek leider opstaat die het voor ons gaat opnemen. Want Cruijff is dood, en gelijk barsten de racistenrellen los. En niemand die het overzicht nog heeft. Wie is er wel racist en wie niet? Wie heeft het nog goed met je voor en wie probeert je te besodemieteren? Mevrouw Simons heeft het al gemunt op de blanke man. Eerst verschuilt ze zich nog wel achter het feit dat ze alleen de racisten wil aanpakken, maar ik weet wel beter. Het staat niet in haar partijprogramma, maar zij wil de blanke man massaal deporteren. Naar Scandinavië of waar hij ook vandaan komt.

Nee, waarom de wijsheid ons zo plotseling verlaten heeft, ik heb geen idee. Het schijnt de toorn van mijn woedende voorvaderen te zijn, die dit veroorzaakt. Wereldwijd worden er nog 46 miljoen mensen als slaaf gehouden of tot werken gedwongen. En je mag het niet hardop zeggen, maar het zijn voornamelijk buitenlanders die dat doen.

Laat alles snel weer normaal worden en verlos ons van het onnozele. Amen.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

17 gedachten over “Relaas van een racist”

 1. Zijn wij op vakantie, schrijf jij het ene stuk na het andere.
  Zijn gisteren van een camping verjaagd door Fransen. Is dat ook discriminatie?
  Iedereen werd er trouwens af gebonjourd. We stonden aan een rivier. En al de rivieren hier staan op het punt van overstromen.
  Nu een hele kleine camping, vlakbij Clamecy in Andryes maar wel internet. En nog steeds regen.
  En behalve regen is er ook volop diesel. Wat wil een mens nog meer!!!

  Like

  1. P.S, ik bedoel het niet negatief hoor.. 😉 Hooguit dan dat ik het jammer vind dat Juul Paradijs weg is bij de T., en vanochtend ook al een stukje hierover uit de T. in de VK las, (ze hebben je vast gekopieerd in eigen woorden ;)) waarvan ik dacht…. “De T. ruikt wel erg naar Bitterballen sinds Ome Juul weg is” 😉

   Like

   1. Oh maar nee dat geeft niks. Ik lees de voorpagina van de Telegraaf, een keer in de week bij mijn moeder. Ik zeg juist altijd tegen haar, de Telegraaf is stukken minder schreeuwerig sinds Juul weg is. De Volkskrant lees ik ook niet. Ik lees de regionale Telegraaf, de Stentor.

    Like

 2. Ok dit laat ik van mijn schouders afglijden. Er is niets tegen te doen dus waarom zou ik me druk maklen. Ik vraag me alleen steeds af of zwarte Piet nu ook een andere naam krijgen moet…zwart mag niet meer en Piet is wel erg blank Nederlands

  Like

  1. Sylvana pakt de racisten aan, maar praat ook niet-racisten aan dat ze racisten zijn. Rechtstreeks in de armen van de PVV, want die reageren er gelijk op. Ik begreep dat actiegroep stop blackface nu andere middelen gaat gebruiken. Ze hebben vijf jaar geweldloos gedemonstreerd, dat hielp niet, dus nu gaan ze het anders doen. Moet de SGP ook eens in gaan zetten dat middel.

   Verder denk ik wel dat Zwarte Piet op sterven ligt.

   Like

   1. Zgn. niet-racisten die op de PVV gaan stemmen waren gewoon kastracisten. geen excuus mogelijk. En al zijn ze geen racist, dan nog steeds blijkbaar te dom om te poepen en zeker om te stemmen.

    Like

      1. Zo legt Wilders ook altijd dingen bloot, maar dan heet het haatzaaien. Ik denk zelf dat je een smeulend vuur niet moet aanwakkeren. Het is een illusie te denken dat die smeulende vuren er niet zijn.

       Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: