Kerstwens 2015

Het is bijna kerst. Wat is er na 46 jaar nog over van de magie? Kwamen vroeger steevast mijn opa en oma op bezoek en aten we kalkoen, en gingen we later naar de nachtmis en keken we een kerstfilm, nu lijkt dat alles weg. En wie heeft het weggehaald bij me? Toen ik op de lagere school zat, klas 5 of 6, las de onderwijzer (RIP) een kerstverhaal voor dat ik nooit meer ben vergeten. Over een oude man die zat te wachten tot Jezus bij hem op bezoek kwam, want dat had Hij beloofd. Maar Hij kwam niet. Ja, de vuilnisman kwam langs, en de buurvrouw, en nog een paar mensen die hij aansprak in de straat, maar niet Jezus.

En zo gaat het nu al 2000 jaar. Sommigen claimen Maria te zien in Lourdes. Maar over het algemeen geen Jezus. En hou dan je geloof in kerst maar eens vast. Er komt ook al geen sneeuw volgens de voorspellingen. Er komt nooit meer sneeuw. In steden als Stockholm en St. Petersburg is het nu ook 5 graden boven nul. Het zou al schelen als er sneeuw kwam. En toch vond ik het koud, daarnet toen ik de hond uitliet. Kouder dan de afgelopen dagen. Zou er ooit nog eens iets onverwachts gebeuren in de meteorologie? Dat ze er compleet naast zaten?

Vreemd. Ik zou mijzelf typeren als iemand die niet van onverwachte dingen houdt. Ik hou niet van onaangekondigd bezoek, niet van telefoontjes, en niet van onverwachte beslissingen van een manager. Maar aan de andere kant hou ik wel enorm van onverwachte sneeuwbuien, stormen, landelijke verkeersinfarcten, codes rood, Elfstedentochten, winstpartijen tegen Manchester United, overstromingen, ufo waarnemingen en alles wat tegen een voorspelling van de wetenschap ingaat. Kortom, ik ben behoorlijk de Sjaak in mijn leven. Want behalve onverwachte beslissingen van een manager, maak je praktisch nooit iets onverwachts mee.  Nou ja, ik wil er niet teveel over klagen, het is zoals het is.

Misschien valt er een pak sneeuw binnenkort. Tegen alle verwachtingen in. Misschien krijgt mijn kerst zijn magische klank weer terug. Jezus komt ook terug, zeggen ze. Hoe dan ook, ik wens iedereen een kerst zoals hij of zij zich dat wenst. Met iets onverwachts naar keuze.

 

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Kerstwens 2015”

  1. Tja…
    misschien staat die onderwijzer wel op uit de dood en moet ik me weer druk maken over ouders met kerst.
    Dan liever sneeuw, een slee en het net als toen nooit koud hebben.
    Fijne kerst ook voor jullie!

    Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.