Het zijn net mensen.

Toch kan ik die Van der Staaij een zekere mate van humor en charme niet ontzeggen. Drie zetels en een recordwinst in Staphorst, waar een derde van de bevolking op de SGP stemde. Waar de derde zetel vandaan kwam, na altijd heel stabiel twee zetels te hebben gescoord was de vraag. Van der Staaij beantwoordde die vraag met het antwoord. Er hebben veel meer mensen op de SGP gestemd dan anders. Hoewel de vorige lijsttrekker Van der Vlies ook wel mijn sympathie had, vanwege diens strenge voorkomen en diens bijnaam “het geweten van de Tweede Kamer” denk ik dat Van der Staaij het dan toch voor elkaar heeft gekregen om extra kiezers te trekken. Daar waar ik altijd dacht dat het niet uitmaakte wat de SGP deed, riep of hoe ze campagne voerde, de uitslag stond toch al vast. Dus tenzij het aantal SGP kiezers wat 18 jaar en ouder is, ineens veel groter is geworden (ook niet ondenkbaar) heeft Van der Staaij, uiteraard met Gods hulp, een grootse prestatie geleverd. Ze timmeren aan de weg, en ze komen eraan.

Misschien kwam het wel doordat Van der Staaij niet het dominee-voorkomen van Van der Vlies heeft. Doordat hij voor SGP-begrippen erg hip is. Misschien was het wel omdat hij durfde te zeggen wat Van der Vlies nooit durfde uit te spreken. Het inwendige verzet in het lichaam van de vrouw, gebaseerd op dubieus Amerikaans onderzoek uit de jaren ’80. Dat heeft er veel over de streep getrokken, dat is een feit. Ondanks deze uitglijder, gefeliciteerd SGP. We zullen het nooit in grotendeels eens worden, maar het zijn geweldige discussiepartners. Tenminste, dat vind ik.

Kennen we eigenlijk mensen die tijdens een verkrachting zijn verwekt? Nee hè? Zie je nou wel!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Het zijn net mensen.”

  1. Die laatste zin is best bruut (ook al ga ik er van uit dat het cynisch en niet serieus is bedoeld). Ik ken ze namelijk wel. Want er bestaan dus kennelijk mensen die daar voor uitkomen (en dan vraag ik me nog steeds af hoe dat voor die kinderen later is… dat de halve buurt weet hoe ze op de wereld gekomen zijn).

    Like

  2. “Hoewel de vorige lijsttrekker Van der Vlies ook wel mijn sympathie had, vanwege diens strenge voorkomen en diens bijnaam “het geweten van de Tweede Kamer”
    Dat had ik nu ook. Jammer alleen van die God ;-).

    Like

Zegt u het maar

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.