Trojka hier

Het is net alsof het leven steeds onbetaalbaarder wordt. Ik tankte vandaag mijn persoonlijk recordbedrag: € 107,- En daarmee kom ik slechts 444 luizige kilometertjes ver. Mijn auto rijdt kennelijk 1 op 7,5. Elke kilometer kost mij 0,25 ct aan benzine. Gelukkig vloeit hiervan maar een klein deel naar de oliemaatschappij en een groot deel naar de staat, zodat die het kunnen gebruiken voor allerlei nuttige uitgaven waar ik weer profijt van heb. Maar wat het is de laatste tijd, ik weet het niet. Ik ga bewust niet terugkijken op de tijd toen ik nog alleen woonde, in een goedkoop flatje en ik alles kon doen en laten waar ik zin in had. Als ik een nieuwe auto wilde, spaarde ik een maandje of vijf en hoppakee, daar stond een prachtige, glimmende GTI voor mijn deur. Wintersport? Geen enkel probleem. Aandelen? Koop maar. Uit eten? Ik betaal wel.

Nee, die tijd is reeds lang voorbij. Maar de laatste tijd lijkt het nog erger te worden. En juist nu wij er veel bewuster mee bezig zijn komen we krap te zitten. Kinderen zijn natuurlijk duur, maar hun waarde is ook niet in geld uit te drukken. En zo één op de 150 lukt het uiteindelijk wel om miljonair te worden, dus vanuit dat standpunt bezien zijn ze een goede investering. Maar juich niet te vroeg, miljonairs geven zelden wat weg, zelfs niet aan hun eigen ouders. Omdat wij geen 150 kinderen hebben zijn we genoodzaakt de inboedel te verkopen. Fietsen, kinderstoelen, speelgoed, kleding, alles verdwijnt hier via Marktplaats. Soms wordt er hier al gesproken over het wegdoen van één auto. Dan kijk ik even de andere kant uit en doe ik net of ik het niet hoor. De wolven huilen en Omsk is nog ver.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

13 gedachten over “Trojka hier”

 1. Rijdt jouw auto 1 op 7,5??? Dat is hetzelfde als mijn Rover, wat raar…
  Vandaag zag ik alwéér mijn oude Taunus voorbij rijden, trouwens.
  Maar zelfs met de inflatie meegerekend is het leven veel duurder geworden. Ik heb dat twee banen geleden gemerkt. Ik leef nu niet zoveel anders dan 15 jaar geleden, en toen kwam ik met een simpel baantje makkelijk rond, en in 2007/2008 maar nauwelijks.
  Het is verdomd frustrerend vind ik, als je niks fout doet, zelfs gewoon een fatsoenlijk inkomen hebt (zoals jullie toch moeten hebben) en moeite moet doen om normaal te kunnen leven. Als je ziet hoe je eigen vader dat vroeger met één inkomen allemaal kon redden, een huis, een auto, een gezin…
  Nou ben ik wel net een boek aan het lezen dat in Congo speelt, en dat is nog andere koek.

  Like

 2. Hou op, schei uit. Gaat het hier ook al over geld?
  Ik heb net een stapel rekeningen verdonkeremaand. Weggestruisvogeld.
  En dan heb ik zelfs geen auto, geen huis, geen vrouw en geen kinderen.

  Like

 3. Ik kan een interessant perspectief schetsen. Als je 25 jaar verder bent, wordt het leven weer een stuk relaxeder, vooral aan de inkomsten – en uitgavenkant. Dat merken wij tenminste. Dus, Mack, nog even diep ademhalen en je hebt de zonnige kant van de straat ook bereikt…..

  Like

 4. Je kunt toch gewoon een zuinig kleiner autootje aanschaffen. Goedkoper in alles en je komt 2x zover voor hetzelfde geld. Of zeg ik nu iets stoms 😀

  Like

 5. Ria, hoe kun je zoiets zeggen! 🙂
  Ja, het leven is duur, zeker als je opgroeiende kinderen hebt, en dan valt het nu nog mee. Straks willen ze merkkleding en -schoenen en willen ze een brommer/scooter/auto/metvakantiemetvrienden/eigen tv-stereo-computerplusspellen/enzovoortenzovoortenzovoort. En op allerlei dingen die alleen geld kosten zoals paardrijles. Want IEDEREEN heeft/mag het!!
  Sterkte. Ik kan beamen wat Rob zegt, de wensen worden kleiner, de kinderen gaan hun eigen geld verdienen en het leven wordt een stuk eenvoudiger.

  Like

 6. Zeg, ondanks alle opgesomde financiele tegenslagen gaat die rijsttafel toch nog wel door??? Ik heb er in mijn budget namelijk al wel rekening mee gehouden.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.