De chiropractor

Enigszins sceptisch meldde ik me vandaag bij de chiropractor. Spottend worden zij ook wel krakers genoemd en daarom was ik een beetje nerveus over wat me te wachten stond. Maar mevrouw de chiropractor paste de kliktechniek toe, het klikte namelijk gelijk goed, en dat is het halve werk. Zij bekeek mijn houding en somde op wat ze constateerde. Alsof ze in een dictator-apparaatje aan het praten was. Ik wist niet dat ik zoveel mankeerde. Vooral rechtop staan is voor mij een probleem. Ik lijd aan het Henny Huisman syndroom namelijk. Verder maakte ik er iets uit op dat mijn rechterbil wat lager zat dan mijn linker, dat ik mijn rechtervoet wat meer naar buiten zet dan mijn linker, en dat ik bij het achterover buigen scheef ging, precies zoals zij al voorspelde op basis van de door mij beschreven klachten.

Ik kreeg de indruk dat zij vond dat ik een prima patient was, die goed omschreef wat ik voelde. Ik ben ook een gevoelig type, en dat zal u vast verbazen. U kent mij immers als een keiharde commando, met staalkabels van spieren. Ik was zelfs een van de weinige patienten die aanvoelde dat het heiligbeen (heeft iedereen, niets bijzonders) na haar behandeling wat soepeler scharnierde.

Maar er waren ook nog dingen goed aan mijn gestel. Zo was mijn voetzoolreflex uitmuntend, net als alle reflexen die getest werden met een hamer. Vooral mijn afweerreflex kent zijn gelijke niet. Na het lichamelijke onderzoek kreeg ik dan uiteindelijk de gevreesde behandeling met de kliktechniek. Een paar klikjes met een apparaatje op een wervel en een speciale bank die mijn bekken optilde en met een schok weer neer liet komen. En dat een paar keer achter elkaar. Ik dacht er het mijne van. Als je zo'n behandeling nodig hebt om van je klachten af te komen, dan zegt dat volgens mij ook wat over je sexleven.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

21 gedachten over “De chiropractor”

 1. Eindelijk! Een subtiele versie van het grapje waarin mannen demonstratief hun rechterbeen strekken als er een knap meisje langs loopt.

  Like

 2. Moeilijk te zeggen Gabry, ik was natuurlijk al weer bijna klachtenvrij omdat het al meer dan een week geleden was. En op die plek die ze nu behandeld heeft voel ik absoluut niks meer. Wel aan de andere kant nu ineens. Zo is het altijd wat.

  Like

 3. Krijg je dat soort dingen als je de 40 passeert? Want dan blijf ik gewoon 37….
  Af en toe slecht slapen trek ik nog wel tot Timo 18 is en het huis uit gaat. Maar pijntjes die van de ene kant naar de andere kant trekken, daar heb ik echt geen zin in!

  Like

 4. Het Henny Huisman Syndroom, wat is dat? Een onbedwingbare neiging door te gaan met programma’s presenteren als iedereen al twintig jaar vergeten is waarom je bekend bent, en dat twintig jaar geleden eigenlijk ook al niet begreep?

  Like

 5. Dit heeft niks met leeftijd te maken hoor! Je doet iets (denk ik) verkeerd en hoe ouder je bent, hoe langer je dat iets verkeerd doet. Als je dat niet verkeerd doet kun je honderd worden zonder rugproblemen. Denk ik. Hoop ik. Want ik loop aardig tegen de zestig en heb nooit noemenswaardige problemen met mijn rug.

  Like

 6. Ja dat heb ik Cindy. Maar volgens de fysiotherapeut moest ik me vooral niks laten aanpraten en had ik gewoon last van een overbelaste tussenwervelschijf door te lang in een verkeerde houding te zitten. En die uitleg bevalt mij veel beter dan dat mijn onverwerkte post-traumatische stress-stoornis een uitweg zoekt via mijn ruggewervel. 😉

  Like

 7. Haha Mack, (laatste reactie) nou dus toch, een verkeerde houding. Zit je thuis te lang in een verkeerde houding of op het werk? beter stoel, betere afstelling scheel een hoop!

  Like

 8. Mijn stoel is goed, mijn bureau staat omhoog en ik wandel elke tussen-de-middag een rondje van een kwartiertje.
  Die diagnose van de fysio is trouwens alweer een paar jaar oud. Deze keer kwam het van te wild spelen met Tammar.

  Like

 9. Ik heb ooit een verkeerde slinger in mijn ruggegraat gehad door een ongelukje (in huis). Ik heb (van mijn wrijfarts (zoals mijn Amerikaanse tante chyropractor vertaalde :)) toen geleerd dat goed lopen erg handig is. Dus niet lopen centenzoeken zoals een van mijn opa’s deed of slenteren. Met een goede houding lopen is vrij simpel als je recht voor je uit kijkt. Bij mij hielp dat goed. En ik doe het nog steeds.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: