Ik voel het aan m’n eksteroog.

Huhuh. Ik heb ze weer voorbij horen komen hoor, de weersvoorspellingen van de dorpelingen, de afgelopen vorstperiode. "Ja, de mollen zitten diep en daaraan kun je zien dat het een strenge winter wordt." Maar dat zeggen de volksvoorspellers alleen als het op dat moment vriest en de weermannen nog niet weten wanneer de vorstperiode ophoudt. Want zij die dat zeggen durven geen verantwoordelijkheid voor hun uitspraken te nemen. Op een laf en oncontroleerbaar moment doen zij hun uitspraken, omdat ze weten dat toekomstvoorspellingen hen nog steeds de meeste aandacht geven. (Hee, die weet meer dan wij!) Maar nu het dooit alsof het zomer wordt zijn ze in geen velden of wegen meer te bekennen met excuses voor hun domme uitspraken. Alsof een mol kan aanvoelen hoe het weer over een maand wordt zeg! Doe ff normaal. Dat is net zoiets als het verhaal dat toen de tsunami net had plaatsgevonden, alle dieren naar hoger gelegen gebied waren getrokken. Onzin! Profeten! Marskramers! Alleen de vissen zijn naar hoger gelegen gebied gezwommen, en dan nog alleen omdat ze door een enorme vloedgolf werden meegesleurd.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

13 gedachten over “Ik voel het aan m’n eksteroog.”

 1. Die mollen kijken wel uit, als ze naar boven komen stoten ze hun kop. De vorst komt er weer aan hoor, de weerman zei het net en die kan het weten.

  Like

 2. Bij die Tsunami zijn echt geen dode dieren gevonden. Hoe verklaar jij dat dan? En waarom gaan de koeien in de wei allemaal met hun kont dezelfde kant op staan als er regen komt?
  Kijken zij dan ook naar een naderende donkere lucht? Op zich logisch dat mollen diep de grond in gaan (ik kende die uitdrukking nog niet)…. , maar of dieren iets kunnen voorspellen betwijfel ik. Betwijfel? Daar geloof ik inderdaad geen snars van. Zij voelen het gewoon eerder aankomen…ergens door.

  Like

 3. @Mellody: Dat is een fabeltje van het zuiverste water hoor, dat er geen dode dieren gevonden zouden zijn. Er is in elk geval een hele dierentuin weggevaagd. En koeien gaan pas zo staan als het al regent. Ze doen dat omdat ze op die manier het water het beste van ze afglijdt.

  Like

 4. Het wordt echt wel weer kouder. Maar pas ergens volgende week ofzo. Mijn penis is zich namelijk alweer langzaam aan het terugtrekken.

  Like

 5. Mellody, als je in de regen moet staan, sta je dan met je gezicht naar de regen of met je kont? Precies. Zo doen koeien dat dus ook. (Behalve als het op een voetbaltribune is en die tribune is ongunstig gelegen. Maar daar zie je zelden koeien.) In ieder geval heeft het niets bovennatuurlijks.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: