Territorium

Achter ons huis is het straatje vrij krap aangelegd. Het is ook regelmatig vechten om één van de twee en een halve parkeerplaatsen die beschikbaar zijn voor aso's met twee auto's. De achterburen hebben een garage met genoeg ruimte voor twee auto's. Een zwarte Renault en een knalgele Ford Ka hebben ze. Als de buurvrouw 's avonds in haar Ka thuiskomt, dondert het haar niet dat er misschien al kinderen liggen te slapen, of dat er mannen zijn zoals ik, die zich graag ergens aan ergeren. Twee keer vol op de claxon is het teken voor haar man dat ze thuis is en dat die de garagedeur moet komen opendoen. Ankie van Grunsven, alle respect voor je gouden medaille, maar jouw prestatie valt toch in het niet vergeleken bij dit staaltje dressuur.

Laatst, ik moest even weg met de auto van mevrouw Mack, zie ik buurman en buurvrouw beiden met hun neus tegen het keukenraam gedrukt staan, de buurvrouw maakte gehaaste bewegingen naar haar man, en haar man verdween vliegensvlug vanachter het keukenraam. Ik kom terug, nog geen 10 minuten later, staat die knalgele Ka op de parkeerplaats die ik even daarvoor nog bezette. Een half uur later was de Ka weg en stond er een caravan op die plek, die er vervolgens een week bleef staan. En vanaf dat moment waren ze weer heel ontspannen. "Hee Buurmannetjuuuh, bakkie??"

Ik ben te volwassen (lees je even mee, Felicita?) om me over dit soort dingen druk te maken en bovendien levert het weer een mooi logje op. Maar vanaf vandaag, als ik met die auto van die parkeerplaats af rijd, leg ik wel even een badhanddoek neer.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

18 gedachten over “Territorium”

 1. Godallemachtig, wat ben je productief!! Ik kan je haast niet bijhouden.
  Heb je al een uitgever gezocht om je columns uit te geven? Dan graag inclusief commentaar publiceren. (die van mij mag je weglaten).
  Ha, een handdoekje, leuk bedacht. Nou, deze ergenis ken ik ook sinds ik hier woon, voorin het doodlopende korte straatje is het smal, achterin iets breder. Gaan er toch aso’s met hun belachelijke SUV’s voorin schuin inparkeren. Zodat je nog alles op alles moet zetten om uit het hoekje achteruit rijdend geen spiegel of zo mee te nemen.
  Waar laat jij jou Alfa Romeo V6 (zeg ik uit m’n hoofd)dan?

  Like

 2. Wij betalen net zo goed gemeentelijke belastingen en wegenbelasting. Ik zal eens een stukje schrijven over hoe jij altijd in je Elvis-kostuum door de kamer danst. Doe de gordijnen de volgende keer dicht. Heel Vaassen kan meegenieten als jij Jaihouse Rock aan het playbacken bent.

  Like

 3. De Rijdende Rechter erbij halen, zeg ik ! Dit is onrecht van de bovenste plank !
  p.s. Mag ik dan in de zaal, op de rij schuin achter jullie ? Als de buren dan aan het woord zijn, ga ik heel verontwaardigd sissen en boeh roepen. En achter je rug naar de camera wuiven natuurlijk. Dan heb ik ook eens een leuk verzetje.

  Like

 4. @Cyberjunk: In ons geval ligt dat anders. Wij hebben geen twee auto’s, wij hebben ieder één auto.
  @Laurent: Een andere buurman heeft zijn aanhanger al op die halve plek staan.
  @Smitsky: Nee, daarnaast weer. Als die het was had ik allang de raad van Anna Maria opgevolgd.
  @Felicita: En daar zult u het mee moeten doen!

  Like

 5. Geen reden om je druk te maken of op een badhanddoek te vertrouwen. We hebben nog altijd de rijdende rechter, die erin gespecializeerd is om dit soort ergernissen nog breder uit te meten en daarna op te lossen. Wat dacht je daarvan?

  Like

 6. Leuk lezen wel, deze discussie. Maar wat maakt het nou uit als iemand in elvis pak door de kamer danst? Kijk, als je een grote garage hebt en weet dat er parkeerproblemen zijn in je straat dan kun je daar rekening mee houden. Dat heet sociaal zijn. Ik heb ook een garage en al moet ik 10x per dag weg, mijn auto gaat weer terug in zijn box. Bij mijn oma in de straat heeft iedereen een vast plekje voor de deur en waag het niet je auto daar te parkeren. Ik mag het dagelijks aanhoren. Het gekke is dat een hoop mensen zich druk maken om het parkeren en zich vervolgens nog eens druk gaan maken op dit weblog. Denk een beetje met elkaar mee is mijn boodschap.
  Dus dan kunnen jullie lekker door kibbelen over de rijdende rechter die ongetwijfeld niet veel anders zal zeggen.
  Een auto kun je niet even opvouwen en in je gang parkeren en als je een garage hebt gebruik die dan ook. Is ook beter voor je inruilwaarde achteraf.

  Like

 7. Ik ben ook zo een “aso” . 😉
  Meerdere mensen bij ons de straat trouwens. De parkeerruimte is door de gemeente berekend op anderhalve auto per gezin. ???
  Wat dus inhoudt dat er nooit genoeg ruimte is voor de deur. Dus worden door de aso’s ook nog wel de stukjes groen naast de parkeerplaats gebruikt. Dit tot ergenis van onze buren. Wat ik me kan indenken hoor. Toevallig hebben de buren een hoekhuis met garage en ook twee auto’s tot hun beschikking. De garage wordt nooit gebruikt voor het parkeren van de auto maar voor anderen “goederen”.
  Hopen dus dat we op tijd thuis zijn om maar zo min mogelijk te hoeven lopen vanaf de autodeur tot voordeur.
  🙂

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: