Von rust, Mack neemt taak waar.

Van hardlopen word ik overmoedig. Het duurt relatief lang voordat ik ga hijgen en als ik hijg duurt het nog een poos voor ik moe word. Na een half uurtje word ik moe en als je dan nog niet terug bent, ja dat is vervelend. Maar ik heb weer hardgelopen vanavond, zo vlak voor het donker en een tevreden gevoel overkomt mij dan.
Toen ik 18 was en mijn maximale lengte(1,88m) bereikt had, woog ik 78 kg. Ik fietste toen 30 km per dag en at wat ik wilde. Tot een jaar of 25 heb ik dit gewicht volgehouden zonder te sporten. Daarna ging ik naar de 83 kg en dat woog ik ongeveer tot mijn 33e. Twee jaar geleden was ik ineens 89 kilo en vorige week 93. Als dit zo door gaat ben ik zo rond mijn negentigste verjaardag 140 kilo en dat lijkt me ook weer niet wenselijk. Aan de andere kant zou het wel een prestatie zijn, én 90 jaar én 140 kilo. Misschien haal ik toch nog het Guinness book of records in 2060.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

23 gedachten over “Von rust, Mack neemt taak waar.”

  1. Zo ben ik er even tussenuit en zo blijkt mack een sportieveling te worden. Hear hear! Voor je het weet ben je terug op 78 kilo. Of in elk geval je conditie terug 🙂

    Like

  2. Je kunt ook in minder dan de helft van de tijd 140 kg worden. Gewoon in je stoel blijven zitten, een kist bier ernaast en frites en frikandellen in blijven nemen. Dan heb je je streefgewicht in nog geen drie jaar bereikt. En dat is dan pas een wereldprestatie….Dus waarom zo moeilijk doen?

    Like

  3. Je kunt ook in minder dan de helft van de tijd 140 kg worden. Gewoon in je stoel blijven zitten, een kist bier ernaast en frites en frikandellen in blijven nemen. Dan heb je je streefgewicht in nog geen drie jaar bereikt. En dat is dan pas een wereldprestatie….Dus waarom zo moeilijk doen?

    Like

  4. Haha, die Rob 😀
    (En hier roept weer iemand ‘Baby Waterpokken! ik wil Baby Waterpokken Met De Poes zien!’ – ik hoop dat die over zijn, trouwens.)

    Like

  5. @Rob, dan haal ik de 90 niet en kom ik niet in het Guinness book.
    @Jolie, de korstjes zijn weg maar je ziet nog wel lichtrode vlekjes.

    Like

  6. @ Mack:
    Precies zoals ik het bedoel. Je bent dus in de kracht van je leven, dus kun je die poging tot een wereldrecord of tot plaatsing van je naam in dat Guiness Book of Records nu gemakkelijk aan. Even een jaartje buffelen en je herstelt weer zo. Niets aan de hand dus. Je hebt toch ambities? 😉 😉

    Like

  7. @Ria: Dan wel binnen een half uur anders word ik moe.
    @Rob: Het record is alleen geldig als ik én 140 weeg én 90 jaar oud ben. Dus niet één van tweeën.
    Dat je dat nou niet snappen wil!

    Like

  8. Ik kom iets anders uit: 4 kilo in 2 jaar, tot 2060 =54 jaar, 27 x 4 = 108, 108 + de huidige 93 is 201 kilo. Ik denk dat in ieder geval wel afdoende zal zijn voor de recordboeken. 😀

    Like

Zegt u het maar

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.