Nou ik toevallig niet!

Iedereen om mij heen koopt óf een bestelwagen met een gecamoufleerde naam (variant, break, touring, avant) óf een bus. (ook wel MPV genaamd.) Dat is een voertuig met meerdere gebruiksmogelijkheden. Het liefst met dieselmotor. Als autoliefhebber is mij dat een doorn in het oog. Want het argument is altijd kinderen. Ruimte. Dat we collectief voor lul rijden is niet erg want iedereen doet het tenslotte.
Maar 98% van de tijd zitten we er alleen in. Behalve als we naar oma gaan of naar de vakantiebestemming. Want dan is het handig.
Maar ik moest samen met mijn broertje en zusje achterin een fiat 127 naar Zuid Frankrijk. En ook naar oma. En dat lukte ook. En waarom? Omdat de moeders toen nog konden inpakken!

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

6 gedachten over “Nou ik toevallig niet!”

 1. Geen break, variant,avant of touring. Gewoon een ordinaire Renault Megane Senic.
  Waarom?
  Om me een beetje Queen of the Road te volen. Lekker hoog boven de rest uit 😉

  Like

 2. Ai, zal ik dalen in je achting?!
  Wij hebben een bus, maar gebruiken het voor ons koeriers bedrijf. Daarnaast zo’n grote Hyundai Santa Fee. Niet om de ruimte (mooi meegenomen) niet voor de kids (wel handig) maar omdat mama gewoon van grote auto’s houdt. Het merk maakt mij niets uit, als de auto maar groot is. Ik heb misschien wat met groot…manlief meet bijna twee meter. 😉

  Like

 3. Een echt busje tbv het bedrijf is natuurlijk geen probleem.
  Ze moeten alleen geen personenauto’s bouwen die op een busje lijken en daarna er over op gaan scheppen.
  Mijn kinderen doen er helemaal niet moeilijk over als ze achter in papa’s Ferrari moeten zitten.

  Like

 4. Tja, jeugdsentiment Mack, wat dacht je van een witte Simca 1100 mét witte aanhanger. Dus de hele combi was wit. En ieder weekend naar de camping in Harderwijk. (anderhalf uur rijden) Dat vergeet je nooit meer.
  Zelf rijd ik in een Renault Megane Scenic. Gewoon, net als Kwebbel, je King of de Road voelen. Leuke anekdote: toen we voor een proefrit gingen voor deze auto, vielen de kids spontaan alle drie in slaap. Die auto moeten we nemen dachten we allebei. … 😉
  Nu vallen de kids bijna niet meer in slaap. Ja, meestal als de thuishaven in zicht is ja…. 🙂

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s